Η Ελένη Μαλαχά νέα Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ. Κέρκυρας.

Κοινωνία Η Ελένη Μαλαχά νέα Προϊσταμένη του Κ.Ε.Σ.Υ. Κέρκυρας.

Προϊσταμένη του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης είναι από χθες η Ελένη Μαλαχά, τέως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, με θητεία έως την 31η Ιουλίου 2021.

Τα ΚΕΣΥ παρέχουν υποστήριξη στο σύνολο της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας της περιοχής ευθύνης τους στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές σε πολλαπλά επίπεδα, όσον αφορά την πρόληψη, αξιολόγηση, εισήγηση, παρέμβαση, ενημέρωση – επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση, με στόχο τη διασφάλιση ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στο εκπαιδευτικό αγαθό.

Είναι μια νέα δομή με πολυδιάστατες αρμοδιότητες στην οποία ενσωματώνονται οι υφιστάμενες δομές του ΚΕΔΔΥ, ΣΣΝ, ΚΕΣΥΠ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ.

Σημειώνεται πως η Ελένη Μαλαχά υπηρετεί την ειδική αγωγή τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει δώσει πολλές μάχες για τη στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και τη διασφάλιση των μαθησιακών δικαιωμάτων των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.


Πηγή