Οι «ερασιΤΕΧΝΕΣ» πάνε για ποτό! – Νέα δράση από την θεατρική ομάδα της αμαλιαδας

Διαρκής αναζήτηση, διάθεση για δημιουργία, πειραματισμός και τόλμη είναι τα χαρακτηριστικά της Θεατρικής Ομάδας ‘ερασιΤΕΧΝΕΣ’ στην Αμαλιάδα, που για ακόμη μία φορά έρχεται να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Όπως είχε γράψει πρόσφατα η ‘Πατρίς’, η Θεατρική Ομάδα σχεδίαζε κάτι καινούργιο το τελευταίο διάστημα και τελικά η σκέψη, ο σχεδιασμός, γίνονται πράξη και παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τη νέα ενότητα που τιτλοφορείται «Η Θεατρική Ομάδα ερασιΤΕΧΝΕΣ πάει το θέατρο για ποτό…».

Η Ομάδα εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με τον Ζαφείρη Ζαφειρόπουλο, ιδιοκτήτη του καφέ ‘Ρετρό’ στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας και κάθε Πέμπτη βράδυ θα παρουσιάζεται εκεί ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο θα απολαμβάνουν οι θαμώνες πίνοντας το ποτό τους.

Ξεκινούν με το ‘Εν Ψυχρώ’

Τα μέλη της Ομάδας θα παρουσιάζουν στον χώρο του καφέ ένα μονόπρακτο και η αρχή γίνεται από την ερχόμενη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 9:15 το βράδυ.

Το πρώτο μονόπρακτο που θα παρουσιαστεί τιτλοφορείται: ‘Εν Ψυχρώ’ σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα και πρωταγωνιστούν η Ναντίν Αλ Ιμάντι, η Ελένη Κορδαλή και η Ελένη Σκορδίλη, ενώ την μουσική επιμελείται η Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό- ψυχολογικό δράμα στο οποίο δύο κλοσάρ (άστεγες του Παρισιού) συναντιούνται με μία κυρία του καλού κόσμου, η οποία ζητά καταφύγιο και οι τρεις γυναίκες ξεδιπλώνουν την ψυχή τους η μία στην άλλη, θίγοντας τις σχέσεις των ανθρώπων.

Δύναμη από τον κόσμο

«Σκεφτήκαμε να δοκιμάσουμε ακόμα κάτι καινούριο. Παίρνοντας δύναμη από την αγάπη μας στο Θέατρο και την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα μας σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Σ’ ένα χώρο πιο χαλαρό όπως ένα cafe και σ’ αυτή τη φάση το Cafe Retro οι φίλοι μας και όσοι έρθουν την Πέμπτη 29-11 στις 9.15 θα μπορούν χωρίς εισιτήριο να πάρουν το ποτό τους και να παρακολουθήσουν για 1 ώρα ένα κοινωνικό ψυχολογικό μονόπρακτο με ζωντανή μουσική όπου 3 γυναίκες βρίσκονται στις όχθες του Σηκουάνα για διαφορετικούς λόγους και ξετυλίγουν την ζωή τους. Μιλούν για τα όνειρά τους, για τη ζωή τους, για την κοινωνία έτσι όπως την ζούμε σήμερα. Το έργο είναι μια «κραυγή» για την κοινωνία που φτιάξαμε και μας πνίγει…για τα αδιέξοδα της ζωής και τη «μοναξιά» μέσα στη κοινωνία. Ένα έργο που σίγουρα θα μας αγγίξει και θα μας προβληματίσει. Ευχαριστώ πολύ τον Ζαφείρη Ζαφειρόπουλο ιδιοκτήτη του cafe Retro που από την αρχή στήριξε αυτό το εγχείρημά μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις κοπέλες από την ομάδα μας Ναντιν Αλ Ιμάντι , Ελένη Κορδαλή και Ελένη Σκορδίλη που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σ’ αυτό το δύσκολο βήμα μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εξαιρετική Αμαλιαδαία Μουσικό Μαργαρίτα Θεοφιλοπούλου που επέλεξε την μουσική και άφησε τις πολλές καλλιτεχνικές υποχρεώσεις της στην Αθήνα για να συνοδεύσει ζωντανά με την τρομπέτα της το έργο μας» ανέφερε στην ‘Π’ ο σκηνοθέτης της Ομάδας Χάρης Κότσιφας.

Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει κωμικό δρώμενο και η Ομάδα θα κινηθεί σύμφωνα με τα ‘θέλω’ του κοινού.


Πηγή