Η «Εθνική Οδός 42» και η υποθαλάσσια σήραγγα φέρνουν τη Λευκάδα πιο κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα

Άρωμα Λευκάδας: Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα για την υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας. Πες πες, τα θέμα θα πέσει στα μαλακά. Εξάλλου ποιος να αντιδράσει σήμερα; Οι μεγάλοι επαναστάτες αποδείχτηκαν επαναστάτες της καρέκλας. Μόλις στρογγυλοκάθισαν ξεχάστηκαν όλα. Τα «φαραωνικά» έργα έγιναν ανάπτυξη, οι «εργολάβοι» συνεργάτες, η μαρίνα Mega yacht παιδική χαρά.

———

Tο έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας βγαίνει από τα συρτάρια του Υπουργείου Υποδομών.

Το έργο είχε επιχειρηθεί αρχικά να δημοπρατηθεί το 2015, ωστόσο μετά από συνεχείς παρατάσεις, οδηγήθηκε σε ακύρωση.

Το κόστος του έργου υπό τις προϋποθέσεις του προηγούμενου διαγωνισμού είχε εκτιμηθεί σε περίπου 50 εκατ.ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού τμήματος συνολικού μήκους 3 χλμ. περίπου (συμπεριλαμβανομένης της υποθαλάσσιας σήραγγας). Η αφετηρία θα βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού 42 (Αμφιλοχία-Λευκάδα) νοτιοανατολικά του Κάστρου της Αγ. Μαύρας και το πέρας θα βρίσκεται στον περιφερειακό δακτύλιο της πόλης της Λευκάδας.

Επίσης περιλαμβάνει την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας κάτω από τον υφιστάμενο Δίαυλο Λευκάδας, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα εισόδου και εξόδου, συνολικού μήκους 1,1 χλμ. περίπου, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη διέλευση των πλοίων από τον Δίαυλο και η ταυτόχρονη είσοδος/έξοδος των οχημάτων στο νησί της Λευκάδας, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων οδικών συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και την κατασκευή Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) σκαφών μεγάλου μήκους στην περιοχή του Διαύλου, βορειοανατολικά του υφιστάμενου και υπό λειτουργία τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής Λευκάδας, εφόσον ενταχθεί στο έργο παραχώρησης.

Το εν λόγω έργο έρχεται να επιλύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται κυρίως τους θερινούς μήνες αλλά και να διευκολύνει την πρόσβαση στο νησί.

Πηγή: www.makeleio.gr


Πηγή