Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης “παράδεισο” (pics)

Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα…

Το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών της Μυρσίνης είχαν επισκεφτεί πριν από μερικές μέρες μια ομάδα Γάλλων από το project soliderance erasmus+.

Η ομάδα αυτών των Γάλλων αλληλέγγυων έκατσε στο κέντρο της Μυρσίνης από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου και με τις εργασίες που έκαναν τα μέλη της, σε συνεργασία με τους εθελοντές, αλλά και τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο, συνέβαλλαν στο να καλλωπίσουν τους χώρους γύρω από αυτό.

Η δομή έτσι απέκτησε μετά τις εργασίες που έγιναν τον δικό της κήπο, με τους Γάλλους και τους υπόλοιπους εθελοντές να φυτεύουν λαχανικά και άλλη κηπευτικά, να κλαδεύουν τους γύρω χώρους και να ομορφαίνουν γενικότερα το Κέντρο Φιλοξενίας, κάνοντας το έναν μικρό παράδεισο.

Όταν η δράση ολοκληρώθηκε, οι Έλληνες εθελοντές και οι μετανάστες επιφύλασσαν μία έκπληξη για τους Γάλλους εθελοντές, στο πλαίσιο της ελληνικής φιλοξενίας.

Έψησαν σουβλάκια και έγινε ένα γλέντι αποχαιρετισμού, με τους Έλληνες και τους μετανάστες να ευχαριστούν για την βοήθεια που είχαν όλες αυτές τις ημέρες τους Γάλλους φίλους τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από την ομάδα των Γάλλων έκαναν δράσεις με τα παιδιά αφού είναι καλλιτέχνες. Η όλη δράση οργανώθηκε από το project soliderance της Κ.Ν.Α.P.Hermes με την κυρία Λείλα Κλάδη, τον Δ.Ο.Μ. τους εργαζόμενους του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. στην δομή και τους επωφελούμενους.

Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)
Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)  Οι Γάλλοι εθελοντές έκαναν το Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης "παράδεισο" (pics)


Πηγή