Η Κιβωτός του Κόσμου ζητά ανάδοχες οικογένειες για τα παιδιά που φιλοξενεί


Λαμβάνοντας υπόψη τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την εθνική Νομοθεσία, η Κιβωτός του Κόσμου σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Περιφερειών, οι οποίες διενεργούν την προβλεπόμενη από το Νόμο κοινωνική έρευνα, έχει ξεκινήσει εδώ και δύο (2) χρόνια να εφαρμόζει πρόγραμμα αναδοχής για τα παιδιά που προστατεύει, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να αναπτυχθούν ψυχοκινητικά και συναισθηματικά στο πλαίσιο ενός ασφαλούς οικογενειακού περιβάλλοντος, ικανού να τους προσφέρει την αποκλειστική φροντίδα, την αγάπη και τα ερεθίσματα που κάθε παιδί έχει ανάγκη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν αποτελεί πρόγραμμα υιοθεσίας, αλλά πρόγραμμα μέσω του οποίου η ανάδοχη οικογένεια αναλαμβάνει την πραγματική φροντίδα ενός παιδιού είτε μόνιμα, είτε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χωρίς να διακόπτονται οι έννομες σχέσεις του παιδιού με τη φυσική του οικογένεια.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η Κιβωτός του Κόσμου αναζητά ως συνεργάτες οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή μεμονωμένα άτομα, που επιθυμούν να αναλάβουν τη φροντίδα και την ανατροφή ενός παιδιού προσχολικής ή σχολικής ηλικίας.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα αναδοχής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 15:00, στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα (Κολωνός), οδός Ζηνοδώρου 3 και Καλλικλέους.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους για την ενημερωτική συνάντηση στα τηλέφωνα 210-5141935 και 210-5141953, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 16:30.

thebest.gr


Πηγή