Η κομπίνα με τις εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων – Πως εμπλέκεται και η Κέρκυρα.

Αστυνομικό ρεπορτάζ Η κομπίνα με τις εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων – Πως εμπλέκεται και η Κέρκυρα.

Εικονικές πωλήσεις οικοπέδων και διαμερισμάτων, πλαστογραφίες, διακίνηση πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Αττική και εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλεια Αθηνών.

Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκε η διάπραξη εννέα περιπτώσεων απάτης και έντεκα απόπειρες απάτης, με προσδοκώμενο όφελος άνω των 6 εκατ. ευρώ, καθώς, επίσης, και δέκα περιπτώσεις διακίνησης πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών με οικονομικό όφελος πλέον των 400.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί, μετά από επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί από τα Τμήματα Ασφαλείας Καλλιθέας, Ομονοίας, Νέας Σμύρνης, Αμαρουσίου, Βύρωνα και Καισαριανής, συνέλαβαν έξι μέλη της σπείρας. Ανάμεσα τους και ο 65χρονος φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας, καθώς επίσης και μία μεσίτρια ακινήτων. Από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.
Να σημειώσουμε ότι ο 65χρονος αρχηγός του κυκλώματος απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. για απάτες από το 1985, ενώ είχε παρουσιαστεί ακόμη και ως ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας στην Κέρκυρα, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη υποψηφίων θυμάτων. Σε βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα.

Πώς δρούσε το κύκλωμα
Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση απαρτιζόταν από δύο υποομάδες, με το αρχηγικό μέλος να αποτελεί ταυτόχρονα τον εντολέα και κινητήριο μοχλό τους. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι δύο υποομάδες τουλάχιστον από τις αρχές του 2018 είχαν ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και έχοντας διακριτούς ρόλους και προέβαιναν σε εικονικές πωλήσεις οικοπέδων, διαμερισμάτων κ.λπ. στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, χρησιμοποιώντας πλαστά παραστατικά. Επίσης, διακινούσαν πλαστές ή ακάλυπτες επιταγές, ενώ νομιμοποιούσαν το οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν μέσω εικονικών και καθαρών εταιρειών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε γραφεία και οικίες, σε περιοχές της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πλήθος πλαστών εγγράφων (πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, δελτίο ταυτότητας, εικονικά τιμολόγια, δελτία αποστολής,αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια είσπραξης χρηματικών ποσών άνω των 50.000 ευρώ),κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim,τοπογραφικά διαγράμματα,φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων καθώς καιαυτοκίνητο.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες, 63 φυσίγγια και μαχαίρι, τα οποία προέκυψε ότι ανήκουν στον σύζυγο μέλους της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας Ανάκρισης.

Πηγή: reader.gr


Πηγή