Η μηχανή του χρόνου: Όταν οι κάτοικοι του Μύτικα κατέβηκαν στους δρόμους (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πέντε πολύ ωραίες έγχρωμες και καλής ποιότητας φωτογραφίες μας έδωσε το Καλοκαίρι του 2017 ο συμπατριώτης μας από την Κανδήλα κ. Γιώργος Μούτος, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζει στη Νέα Ζηλανδία. Απαθανατίζουν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων Μύτικα (κυρίως) – Κανδήλας και Βάρνακα, που έλαβαν χώρα αρχές της δεκαετίας του ’80, ώστε να σταματήσει την λειτουργία της μεγάλη μονάδα χοιροτροφείου της περιοχής.
Στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις συμμετείχαν τότε και οι πολλοί Ιταλοί και Γάλλοι τουρίστες που παραθέριζαν τα Καλοκαίρια στον Μύτικα. Σίγουρα αυτές οι στιγμές αποτελούν μέρος της τοπικής ιστορίας, που όλοι τις θυμούνται.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιώργο Μούτο για τις φωτογραφίες και του ευχόμαστε πάντα υγεία σε αυτόν, στην γυναίκα του και τα παιδιά του και το Καλοκαίρι τον περιμένουμε και πάλι στα πάτρια εδάφη.
Χαιρετισμούς και σε όλους τους συμπατριώτες μας Αλύζιους που ζουν στην Νέα Ζηλανδία, και ευχόμαστε η νοσταλγία για την πατρίδα, να τους οδηγεί πάντα πίσω σε αυτή όλο και πιο συχνά.

mytikaspress.gr

photo5

photo2

photo4

photo6


Πηγή