Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα

Η Πάτρα τιμά σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Άνδρέα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών βρίσκεται στην αχαϊκη πρωτεύουσα για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα.

Το παρών στις εκδηλώσεις θα δώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, αλλά και πλήθος εκπροσώπων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτείας.

Εντυπωσιακή είναι από άποψη αριθμού αρχιερέων και η συμμετοχή στον φετινό μεγαλοπρεπή και λαμπρό εορτασμό. Εκτός του οικείου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρυσάνθου, προσκλήθηκαν και θα παραστούν οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Σύρου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ, Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ.κ. Συμεών, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο ανήμερα την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αποστόλου Ανδρέου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανήμερα της εορτής, μετά την λιτανεία με την συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της Πάτρας, θα παρατεθεί γεύμα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο προς τιμή του προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων προσκεκλημένων, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.45: Θεία δοξολογία γύρω στις 10.45

11.45: Λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου,

12:50: Γεύμα Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων προσκεκλημένων στο ξενοδοχείο “Patra Palace”.


Πηγή