Η Πρέσβης της Σλοβακίας σε Δήμο και Περιφέρεια.

Δήμος Κέρκυρας Η Πρέσβης της Σλοβακίας σε Δήμο και Περιφέρεια.

Τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Παντελιό, που εκτελεί χρέη Δημάρχου, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, η πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα Iveta Hricova.

Στη συνάντηση, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν η δυνατότητες συνεργασίας της Κέρκυρας με την Σλοβακία στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και της οικονομίας.

Ο κ. Παντελιός ευχαρίστησε την πρέσβη για τη επίσκεψη της και την διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Κέρκυρας, θα σταθεί αρωγός σε όποιες προσπάθειες συνεργασίας δρομολογηθούν.

Με την πρέσβη της Σλοβακίας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Iveta Hricova, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στη συζήτηση, που ακολούθησε, αναπτύχθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την προώθηση της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Πρεσβείας της Σλοβακίας στην Ελλάδα, ενώ επισημάνθηκαν συνδετικοί άξονες που αφορούν άμεσα και τις δύο πλευρές. Μεταξύ αυτών ήταν η δυνατότητα αμοιβαίας συνεργασίας στην εξαγωγή τοπικών προϊόντων στην Σλοβακία, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Επιμελητήρια του Ιονίου, η συνεργασία και στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου και των αντιστοίχων πανεπιστημίων της Σλοβακίας σε καινοτόμες ιδέες και projects , η στήριξη του τουρισμού και τέλος η προώθηση και υποστήριξη των καλλιτεχνικών παρουσιάσεων, σε από κοινού διοργανώσεις , από σλοβάκικα και τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα του Ιονίου.

Στο τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης δώρισε στην Πρέσβη της Σλοβακίας τοπικά προϊόντα καθώς και γκραβούρες των νησιών του Ιονίου.


Πηγή