Η συνταγή της ημέρας από τον chef Τάσο Τόλη: Μοσχαράκι κοκκινιστό.

Κοινωνία Η συνταγή της ημέρας από τον chef Τάσο Τόλη: Μοσχαράκι κοκκινιστό.

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • ½ κιλό κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα χονδροκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι γλυκό κρασί
  • 600 mel νερό ζεστό
  • 600 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι, ξύλο, κανέλα, γαρύφαλλο

Εκτέλεση συνταγής

  • Μαραίνετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Ρίχνετε τα καρότα και στη συνέχεια το κρέας κομμένο σε κύβους. Το σοτάρετε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το ζεστό νερό, τη ντομάτα, αλάτι & πιπέρι, μπαχαρικά και τον μαϊντανό. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για περίπου 1 ώρα και 30′.
  • Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή με πατάτες, τηγανιτές ή πουρέ.

Καλή σας όρεξη!!!!!!

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος


Πηγή