Οι θέσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας στη σύσκεψη για το Πάτρα – Πύργος

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, στη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Υποδομών με την παρουσία του Υπουργού κ. Σπίρτζη του Γενικού Γραμματέα κ. Δέδε και υπηρεσιακών παραγόντων μεταξύ των οποίων οι Γενικοί Διευθυντές κ. Καρνέζης Τασιόπουλος και Κοτσώνης, ανέπτυξε τις θέσεις του Επιμελητηρίου και των φορέων της Ηλείας όπως ομόφωνα αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που προκάλεσε το Επιμελητήριο το προηγούμενο Σάββατο και ανέφερε ότι επιλογή της μεθόδου κατασκευής σε οκτώ επιμέρους εργολαβίες αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εξέλιξη του έργου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό είναι σε φάση ετοιμότητας οι έξι (6) από τις οκτώ εργολαβίες που θα διαβιβαστούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την έγκριση της συμβασιοποίησης ενώ απομένουν ακόμα δυο (2) εργολαβίες, που σύμφωνα με το Επιμελητήριο η εικόνα αυτή την στιγμή είναι ασαφής και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την εξέλιξη τους.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι η εμπειρία από αντίστοιχα έργα όπως το Αμφιλοχία- Βόνιτσα, δεν μας δημιουργεί αίσθημα αισιοδοξίας ενώ τέθηκε το θέμα γιατί το τμήμα Λαμία – Δομοκός (Ε65) που δημοπρατήθηκε ως τεμάχιο ένα.

Στο περιθώριο της σύσκεψης ετέθησαν από όλους τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση του δακτυλίου Πελοποννήσου δηλαδή το Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, ενώ ο πρόεδρος ανέφερε την ιδιαίτερη σημασία της ευρείας παράκαμψης Πύργου και την σύνδεση της με την Ολυμπία ώστε να έχουμε πραγματικά Ολυμπία οδό και όχι ψευδεπίγραφο τμήμα.

Το Επιμελητήριο διατηρεί επιφυλάξεις για την εξέλιξη του έργου ακόμα και μετά την έναρξη των εργασιών για τις έξι εργολαβίες μέσα στο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.


Πηγή