Κ. Νικολούζος: «Δεν ήθελε η Περιφέρεια να αδειοδοτήσει το οικόπεδο των Αδελφάτων!». 

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Δεν ήθελε η Περιφέρεια να αδειοδοτήσει το οικόπεδο των Αδελφάτων!».

Το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων ήρθε ξανά στο προσκήνιο στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Κυρίως όσον αφορά τα δέματα και τον χώρο στο Τεμπλόνι.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, αναφορικά με την άρνηση της Περιφέρειας για αδειοδότηση του οικοπέδου των Αδελφάτων υποστήριξε ότι: «Η υπηρεσία της περιφέρειας ερμήνευσε κατά το δοκούν το αίτημα μας. Εγώ θεωρώ και το λέω ανοιχτά ότι δεν ήθελε να δώσει την αδειοδότηση γιατί όταν η υπόθεση πήγε στο Υπουργείο Εσωτερικών σύσσωμη η ομάδα και του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν βρήκε πρόβλημα. Δεν συμπεριλαμβάνω τον Περιφερειάρχη καθώς είναι θέμα υπηρεσιών. Εμείς έχουμε την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος όπου καλεί την Περιφέρεια να υπογράψει την άδεια καθως δεν συντρέχουν οι λόγοι που επικαλείται».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Σπύρος Απιώτης επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή ο Δεματοποιητής επεξεργάζεται ότι εισερχόμενο μπαίνει και αυτό είναι διαχειρίσιμο. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Ασπιώτη είναι ο χώρος.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης δεμάτων. Γι αυτό απεγνωσμένα κοιτάμε να αδειοδοτήσουμε το οικόπεδο των Αδελφάτων. Μετά την αρχική άρνηση της Περιφέρειας και μετά την επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσουμε αύριο σε νέο αίτημα».


Πηγή