Κ. Νικολούζος: «Προπαγάνδα για να χτυπηθεί ο Δήμος, είναι η φιλολογία ότι αρνούμαστε την βοήθεια της Περιφέρει […]

Δήμος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος: «Προπαγάνδα για να χτυπηθεί ο Δήμος, είναι η φιλολογία ότι αρνούμαστε την βοήθεια της Περιφέρειας». (Βίντεο)

Την δική του απάντηση με αφορμή μία έντονη φημολογία που υπάρχει αυτό το διάστημα αναφορικά με την ”βοήθεια” που προσφέρει η Περιφέρεια στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ο Δήμος Κέρκυρας δεν την δέχεται έδωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Ο κ. Νικολούζος μιλώντας στο Corfutv στο πλαίσιο της εκπομπής Λόγος Αντίλογος, έκανε λόγο «για προπαγάνδα και παραφιλολογία που έχει ως στόχο να χτυπήσει τον Δήμαρχο και προσωπικά τον Νικολούζο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Προπαγάνδα όσα ακούγονται».

Αρχικά ο κ. Νικολούζος επεσήμανε ότι «Εγώ πρώτα απ’ όλα σε σχέση με αυτή την προπαγάνδα γιατί γι αυτό πρόκειται θέλω να πω τα εξής. Και στην τελευταία σύσκεψη που ήμασταν με τον κύριο Περιφερειάρχη και με όλους τους παράγοντες η οποία προέκυψε μετά από εισήγηση και προτροπή των συναρμόδιων Υπουργείων για να δούμε συνολικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, είπα ότι το πρώτο βασικό πράγμα είναι να συνεργαστούμε για τα κρίσιμα και επείγοντα θέματα. Όπως η αδειοδότηση με την διαδικασία των Προτύπων Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων στο Τεμπλόνι στο οικόπεδο των Αδελφάτων έτσι ώστε να μας επιτρέψει να ανασάνουμε λίγο όσον αφορά την τοποθέτηση των δεμάτων στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Το δεύτερο είναι η συνδρομή της Περιφέρειας και των Υπηρεσιών οι οποίες δεν πρέπει να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς τον Δήμο και τον ΣΥΔΙΣΑ όσον αφορά την αδειοδότηση του ΧΥΤΥ της Λευκίμμης. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού Περιφέρεια και Δήμος το πρόβλημα με τα απορρίμματα εδώ θα πρέπει να πάμε χέρι χέρι εάν πράγματι ο ΣΥΔΙΣΑ ή ο Δήμος έχει αδυναμίες ας προσφέρει χείρα βοηθείας η Περιφέρεια. Όσον αφορά όμως τα γενικότερα έργα της ολοκληρωμένης διαχείρισης ή τα μελλοντικά έργα που προσβλέπουν στο να μειωθεί η παραγωγή των απορριμμάτων, η ανακύκλωση, τα πράσινα σημεία κτλ που ο Δήμος έχει σε σημαντικό βαθμό θα έλεγα προχωρήσει, είπα ότι αν υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς Περιφέρειας να βοηθήσει ας βοηθήσει δεν αρνηθήκαμε καμιά βοήθεια.

Τώρα η φιλολογία και η προπαγάνδα που βγαίνει στον αέρα περισσότερο έχει στόχο να χτυπήσει τον Δήμαρχο, να χτυπήσει τον Νικολούζο προσωπικά παρά να βοηθήσει και την περιφέρεια να προχωρήσει μέσω αυτής της ιστορίας. Όπως είπα και στον Υπουργό Εσωτερικών δεν νομίζω ότι η Περιφέρεια έχει μεγαλύτερη τεχνική επάρκεια από τον Δήμο για να τρέξει αυτά τα έργα, τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Εγώ δεν θέλω να κάνω κριτική στο έργο της Περιφέρειας. Αλλά παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Δεν αρνούμαστε την βοήθεια και προσβλέπουμε σε συνεργασία όχι στην βάση του ανταγωνισμού αλλά δυο θεσμών για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Αυτό πάντως που είναι γεγονός είναι ότι εμείς έχουμε οργανώσει ομάδες εργασίας για να τρέξει αυτά τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Έχουμε συνεργασία με μελετητικά γραφεία και θα είμαστε έτοιμοι για ολοκλήρωση των έργων».

Κάποιοι παίζουν επικίνδυνα με τα απορρίμματα.

Τέλος επεσήμανε ότι «Μας εκπλήσσουν οι υπηρεσίες των περιφερειακών αρχών όπως οι έλεγχοι και τα πρόστιμα και τα υπόλοιπα που πέφτουν βροχή. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι η διοικητική πράξη για το κλείσιμο των κυττάρων στο Τεμπλόνι ούτε καν έγινε με μια προειδοποίηση στο Δήμο. Αυτά δεν διευκολύνουν. Κάποιοι νομίζουν ότι κλείνοντας όλους τους δρόμους ενός επικίνδυνου προβλήματος το σταματούν. Δυστυχώς το τινάζουν στον αέρα».


Πηγή