Κ.Παυλίδης: «Απαραίτητη προϋπόθεση της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών να σπάσουν τα θύματα τη σιωπή τους […]

Κοινωνία Κ.Παυλίδης: «Απαραίτητη προϋπόθεση της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών να σπάσουν τα θύματα τη σιωπή τους».

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Βουλευτής Κώστας Παυλίδης τονίζει τα εξής:«Ήταν 17 Δεκεμβρίου 1999, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών επιδιώκοντας να δώσει παγκόσμιες διαστάσεις σ’ ένα θέμα που ακόμα και σήμερα παραμένει ένα θέμα taboo. Ήδη από το 1981 γυναικείες οργανώσεις, με οδηγό τη μνήμη από την φρικτή δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960, έδωσαν επίσημο χαρακτήρα στην συγκεκριμένη μέρα.

Το αίτημα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών παραμένει δυστυχώς επιτακτικό και επίκαιρο και μας αφορά όλους άμεσα. Είναι καθήκον όλων μας να μη μένουμε αμέτοχοι σ’ αυτή την κατάφωρη παραβίαση ενός βασικού ανθρώπινου δικαιώματος. Είναι καθήκον να παρακινούμε τα θύματα να μιλήσουν και να καταγγείλουν το έγκλημα που υφίστανται. Ας εργαστούμε όλοι και όλες μαζί για την εξάλειψη των στερεοτυπικών αντιλήψεων, των σεξιστικών συμπεριφορών,τα οποία αναπαράγουν τις έμφυλες ανισότητες και την έμφυλη βία, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολυσήμαντη υπόσταση των γυναικών ως μέλη ισότιμα και ενεργά. Για μια πραγματικά δημοκρατική κοινωνία χωρίς διακρίσεις.

Να καλέσουμε τα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους, μονάχα αν σπάσουμε το φόβο θα χτυπήσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του. Ας μην ξεχνάμε ότι η αυταρχικότητα και ο φασισμός σε τελευταία ανάλυση ξεκινούν και από το σπίτι μας».


Πηγή