Κ. Παυλίδης για Εργατικές κατοικίες: «Ολοκλήρωση κτιρίου και αποχετευτικού τον Απρίλιο του 2019». (Βίντεο)

Κοινωνία Κ. Παυλίδης για Εργατικές κατοικίες: «Ολοκλήρωση κτιρίου και αποχετευτικού τον Απρίλιο του 2019». (Βίντεο)

Επίσκεψη στις Εργατικές κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης.

Ο κ. Παυλίδης είχε την δυνατότητα να μιλήσει με τους δικαιούχους αλλά και τον εργολάβο.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη ωστόσο όπως είπε δεν γίνεται να συνεχιστούν οι εργασίες με την παρουσία των δικαιούχων εντός του εργοταξίου.

Η δήλωση του κ. Παυλίδη έχει ως εξής: «Η κατάσταση εδώ είναι αντιπροσωπευτική της αγανάκτησης που υπάρχει με τους δικαιούχους με μια πολύχρονη ταλαιπωρία που δεν βρίσκει εύκολα διέξοδο. Νομίζω ότι έχει δρομολογηθεί μια διαδικασία ποιο αυστηρή από το παρελθόν. Ο εργολάβος έχει μια συμβατική υποχρέωση μέχρι τον Απρίλιο του 2019 να ολοκληρώσει το έργο και ταυτόχρονα ανοίγει μια διαδικασία για το αποχετευτικό να μπορέσει να οδεύσει στον Σκάφωνα με μία εργολαβία του ΟΑΕΔ που θα κάνει επέκταση της σύμβασης με τον εργολάβο που υπάρχει τώρα. Με αυτή την διαδικασία ταυτόχρονα θα παραδοθούν κτιριακό και αποχετευτικό. Απαιτεί αποχώρηση του Δήμου από αυτό έτσι ώστε να την πάρει την εργολαβία ο ΟΑΕΔ και να γίνει επέκταση της εργολαβίας και του αποχετευτικού. Θα μπορούν να λυθούν τα δύο ζητήματα και ελπίζω να δώσει την λύση. Θα πρέπει η εργολαβία να τρέξει γρήγορα και να πειστούν οι δικαιούχοι. Όλα αυτά όμως για να γίνουν θα πρέπει το εργοτάξιο να είναι ελεύθερο που σημαίνει ότι κινήσεις αγανάκτησης και πίεσης των δικαιούχων δημιουργούν προβλήματα καθώς δεν γίνεται να συνεχιστούν εργασίες. Να υπάρξει διάλογος από ΟΑΕΔ και υπηρεσίες για να πειστούν οι δικαιούχοι. Οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι δικαιολογημένα. Νομίζω όμως ότι μπορούμε στις συμβατικές υποχρεώσεις του 2019 να ολοκληρωθούν και τα δυο έργα».


Πηγή