Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου.

Κοινωνία Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου.

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στην παγκερκυραϊκή απεργία της Τετάρτης, 14 Νοεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει: «Ύστερα από χρόνια οικονομικής και ηθικής εξάντλησης του Ελληνικού λαού από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ψήφισαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και που συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ., τα επικοινωνιακά τεχνάσματα περί θεωρητικής εξόδου από τα Μνημόνια δεν ξεγελούν κανένα, καθότι αποτελεί κοινό μυστικό ότι η οικονομική και η πολιτική ανεξαρτησία της χώρας έχει υποθηκευτεί για κάποιες δεκαετίες ακόμα

Η οικονομική λιτότητα, η κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η στέρηση ελπίδας και προοπτικής είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και για τα επόμενα χρόνια.

Οι τεράστιες μειώσεις που έχουμε υποστεί στα εισοδήματά μας, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ούτε καν για σταδιακή αποκατάσταση. Αντίθετα η αφαίμαξη θα ενταθεί με την προγραμματισμένη σταδιακή πτώση του αφορολόγητου ορίου.

Επιπλέον, η μείωση των εργατικών και κυρίως των εργοδοτικών εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα και, πάνω από όλα, τα στραβά μάτια των εκάστοτε κυβερνήσεων απέναντι στη οργιώδη “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασία είναι οι κυρίαρχοι λόγοι που οδήγησαν στην ολοκληρωτική κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων από τα οποία στέρησαν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια.

Κανείς δε μπορεί πλέον να αρνηθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αυτή που μόνιμα θίγεται από τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων κυβερνήσεων. Αποτελεί, συνεπώς, μονόδρομο η ενότητα όλων και η αντίσταση απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε τριτοκοσμικούς πολίτες.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροεπιχειρηματίες, οφείλουμε να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια:

στην απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

στη δραματική και συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

στην πλήρη κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και τη διασπάθιση των εισφορών των εργαζομένων και των κόπων δεκαετιών.

στην επικίνδυνη ισοπέδωση του συστήματος Δημόσιας Υγείας και Δημόσιας Παιδείας.

στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας.

και να διεκδικήσουμε:

Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Υπογραφή και εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους.

Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€.

Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) για το ασφαλιστικό και όλων των Αντιασφαλιστικών-Αντισυνταξιοδοτικών Νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση

όλων των συντάξεων.

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, απέναντι στην παραπλανητική ρητορική για έξοδο από τα μνημόνια, στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για τα αιτήματά μας.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΕΝΩΤΙΚΑ στην 24ωρη απεργία που προκηρύσσει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018».


Πηγή