Κάλεσμα σε ανοικτό διάλογο για Ανακύκλωση-Κυκλική Οικονομία από Τεμπλόνι, Αλεύχιμον, Πολιτιστικό Εργαστήρι και […]

Περιβάλλον Κάλεσμα σε ανοικτό διάλογο για Ανακύκλωση-Κυκλική Οικονομία από Τεμπλόνι, Αλεύχιμον, Πολιτιστικό Εργαστήρι και Compost Project.

Κάλεσμα προς συλλόγους – φορείς, κινήσεις πολιτών, αλλά και κάθε Κερκυραίο, σε εκδήλωση ανοικτού, δημοσίου διαλόγου, απευθύνουν, για την Κυριακή (25/11, 17.00), στο Δημοτικό Σχολείου Τεμπλονίου, Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Το Αλεύχιμον», Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι και The Corfu Compost Project.

Θέμα της συζήτησης είναι η Ανακύκλωση και η Κυκλική Οικονομία ως μοχλός ανάπτυξης, ικανής να προσφέρει ανταποδοτικό όφελος στους πολίτες.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: «οι συνθήκες που όλοι βιώνουμε τον τελευταίο καιρό στο νησί μας δεν μας αφήνουν πλέον περιθώριο να παραμείνουμε ανενεργοί σε ζητήματα που αφορούν την ζωή και το μέλλον μας.
Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν αποτελεί μόνο απειλή για την δημόσια υγεία, δεν περιορίζεται απλά στην μόλυνση του περιβάλλοντος το οποίο θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, αλλά επεκτείνεται και σε δομές που στοχεύουν στην περαιτέρω εκμετάλλευση και οικονομική αποδυνάμωση των πολιτών.
Δυστυχώς, έχουμε όλοι κατανοήσει πως η επίρριψη ευθυνών στους αιρετούς και η ελπίδα πως θα πράξουν και θα δράσουν για το συμφέρον μας, είναι ένας δρόμος τον οποίο ακολουθούμε χρόνια και ο οποίος τελικώς δεν μας οδηγεί πουθενά.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και ως συνέχεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Εναλλακτικό Εργαστήρι το περασμένο Σάββατο (10/11) στο εργατικό κέντρο, καλούμε σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο όλους τους συλλόγους και φορείς της Κέρκυρας, κάθε κίνηση πολιτών αλλά και κάθε συμπολίτη, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις 17:00 στο Δημοτικό Σχολείο Τεμπλονίου, με θέμα την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία ως μοχλό ανάπτυξης που θα προσφέρει ανταποδοτικό όφελος στους πολίτες.
Έναν ανοιχτό διάλογο που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μία ορθολογική και ολοκληρωμένη διαχείριση-αξιοποίηση υλικών των οποίων είμαστε ιδιοκτήτες και μέσα από την οποία θα καρπωθούμε κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.
Αποτελεί φιλόδοξο, αλλά αναγκαίο και προπαντός εφικτό στόχο να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και το περιβάλλον, επιτυγχάνοντας την μέγιστη αξιοποίηση των αποβλήτων από την κοινωνία μας. Είναι μεγάλη η πρόκληση αλλά και πολύ μεγάλες οι ευκαιρίες που ανοίγονται για την Κέρκυρα μας αν κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά.
Σας περιμένουμε όλους!
Με εκτίμηση,
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Το Αλεύχιμον» Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι The Corfu Compost Project» .


Πηγή