Κέρδισαν την πρώτη μάχη οι αγρότες Χειμαδιού-Κουτσοχέρας: Απέφυγαν την «έξωση»

Με την διαβεβαίωση ότι η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων (σ.σ. που υποστηρίζει ότι της ανήκουν 7.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή), δεν θα προχωρήσει σε διαδικασίες εξώσεως αποχώρησε χθες από τα Καλάβρυτα αντιπροσωπεία 100 και πλέον κατοίκων του Χειμαδιού και της Κουτσόχερας και άλλων χωριών της ευρύτερης περιοχής.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της επιτροπής των κατοίκων και της Μονής κατά την διάρκεια της οποίας –και μέσα σε κλίμα κατανόησης και συνεργασίας- δόθηκαν συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις….

Μετά την συνάντηση, πάντως, οι κάτοικοι δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις ενημερώνοντας τον κόσμο και καλώντας τον Πολιτικό κόσμο παράλληλα να πιέσει ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύση αφού αυτό που χρειάζεται είναι η (κεντρική) Πολιτική βούληση, με νεότερη σύγχρονη νομοθετική παρέμβαση. Αυτό θα είναι ικανό να εκμηδενίσει την ανησυχία των κατοίκων για να μπορέσουν απερίσπαστοι να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν εδώ και πολλές γενιές… να καλλιεργούν βιοποριστικά τη γη στην περιοχή τους…

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της Κυριακάτικης εφ.«Πατρίς»


Πηγή