Κέρκυρα: Άνοιξε (επιτέλους) το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πολιτισμός Κέρκυρα: Άνοιξε (επιτέλους) το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια άνοιξε επιτέλους σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κέρκυρας.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε κλείσει λόγω ανακαίνισης μετά την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Ελλάδος – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων το 2012. Κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής του, ανεστάλη η λειτουργία του. Παρά μάλιστα το γεγονός ότι οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την έναρξη της λειτουργίας του, έχουν περατωθεί από το 2016, δεν είχε ανοίξει και αυτό γιατί σύμφωνα με έγγραφη διαβεβαίωση της τότε ΥΠΠΟΑ «εκκρεμούσε η οριστική παραλαβή του έργου προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες και αστοχίες όπως η συντήρηση των ψυκτικών συστημάτων και των μονάδων ηλεκτρολογικής υποστήριξης τεχνικού εξοπλισμού».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο ημέρες κατατέθηκε νέα Ερώτηση στη Βουλή από την ΝΔ και την Τομεάρχη Πολιτισμού της ΝΔ, Βουλευτή Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά από ενημέρωση και συνεργασία με τον πρ. Βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανο Γκίκα.

Από σήμερα είναι ανανεωμένο και διαθέτει σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και οθόνες προβολής. Προσεχώς θα λειτουργήσει πωλητήριο. Η ώρες λειτουργίας είναι 9-4 καθημερινά, εκτός Δευτέρας.
Τα επίσημα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν από την Υπουργό Πολιτισμού.


Πηγή