Κέρκυρα: Αποκατάσταση σχέσεων με την Λευκίμμη ζητά η Αστυνομία – Τι απαντάνε οι φορείς.

Κοινωνία Κέρκυρα: Αποκατάσταση σχέσεων με την Λευκίμμη ζητά η Αστυνομία – Τι απαντάνε οι φορείς.

Σε πολύ καλό κλίμα ολοκληρώθηκε σήμερα η συνάντηση μεταξύ του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας Σπύρου Αλαμάνου, μελών του Συλλόγου Αλεύχιμον, του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Γκούση και του Προέδρου της Τοπική Κοινότητας Λευκίμμης Ευγένιου Κουλούρη.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αστυνομικού Διευθυντή με στόχο την εξασφάλιση διαύλων επικοινωνίας με τους κατοίκους της Λευκίμμης. Σύμφωνα με την Αστυνομία τέθηκαν υπόψιν του κ. Αλαμάνου όλα τα ζητήματα και τα θέματα από πλευράς των κατοίκων.

Γ. Πανδής: «Η αστυνομία εκτέλεσε με τον καλύτερο τρόπο τις εντολές της Κυβέρνησης»

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Αλεύχιμον Γιάννης Πανδής μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης υποστήριξε ότι: «Μας φώναξε ο κ. Αλαμάνος εδώ σήμερα με θέμα συζήτησης την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ αστυνομίας και κατοίκων της Λευκίμμης. Εγώ αυτά κατάλαβα και αποκόμισα. Εγώ αυτά που είχα να πω προσωπικά είναι ότι η αστυνομία το 2018 έπαιξε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε τον ρόλο της και με τον καλύτερο τρόπο εκτέλεσε τις εντολές της Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης αυταρχικής. Θεωρώ ότι η αποκατάσταση και η εξομάλυνση αυτών των σχέσεων δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά του Λευκιμιώτη αγωνιστή και του κατοίκου γιατί από το 2008 έως το 2018 ήταν άψογοι και ουδέποτε προκάλεσαν ζημιές και φθορές στο Αστυνομικό τμήμα ούτε σε κανέναν αστυνομικό. Όλα ξεκίνησαν όταν με τον πιο σκληρό αυταρχικό τρόπο , στις 22-6-2018 ξημέρωσαν 15 διμοιρίες στην Λευκίμμη, έκλεισαν όλους τους δρόμους και οι αστυνομία έδειξε τα σκληρά τους δόντια από την πρώτη κιόλας μέρα. Συνέχισαν και συνεχίζουν τα ίδια γεγονότα με τις ίδιες προκλήσεις όχι μόνο με την συμπεριφορά της Αστυνομίας απέναντι στους πολίτες αλλά και τις ψεύτικες δικογραφίες και την αστυνομοκρατία που συνεχίζει και επικρατεί στον τόπο».

Από την πλευρά του ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Γκούσης δήλωσε: «Θεωρώ ότι το ζητούμενο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή. Τα μέλη του Αλεύχιμον είπαν από την πλευρά τους τα παράπονα τους. Εγώ προσωπικά ανέφερα ότι πριν από 4 χρόνια μπήκα σε μια παράταξη και στο κόμμα που άνηκα τον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πάγια θέση ότι ο ΧΥΤΑ της Λευκίμμης δεν πρέπει να λειτουργήσει. Σε αυτή την θέση πολιτικά και ηθικά οφείλω να συμπαρίσταμαι στους συν δημότες μου και στις νόμιμες διαμαρτυρίες που κάνουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το έργο δεν θα λειτουργήσει και προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε στον Αστυνομικό διευθυντή την άποψη που υπάρχει στην Λευκίμμη ότι πρέπει η αστυνομία να απεμπλακεί. Είναι ελπιδοφόρο ότι τις επόμενες ημέρες η κυρία Υπουργός πιθανόν θα προχωρήσει σε μια σχετική αποκλιμάκωση της παρουσίας της αστυνομίας. Θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση είχε αυτό τον χαρακτήρα παρόλο που ο ίδιος δεν μπορούσε να μας δώσει αυτή την πληροφορία με δεδομένο ότι δεν είναι αυτός που βγάζει τις ανακοινώσεις».


Πηγή