Κέρκυρα: «Δεν δεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε ποτέ ξανά καμία προσβολή για το ποιοι είμαστε».

Περιβάλλον Κέρκυρα: «Δεν δεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε ποτέ ξανά καμία προσβολή για το ποιοι είμαστε».

Δεν συμμετέχει τελικά ο Σύλλογος Αλεύχιμον στην αυριανή εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Τεμπλονίου, με θέμα την Ανακύκλωση-Κυκλική Οικονομία.

Υπενθυμίζουμε ότι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, εκτός από τον Σύλλογο Αλεύχιμον (μέχρι χτες τουλάχιστον), είναι ο Σύλλογος Τεμπλονίου, το Πολιτιστικό Εργαστήρι και το Compost Project.

Ο Σύλλογος Αλεύχιμον σε ανακοίνωση σήμερα το μεσημέρι ξεκαθαρίζει τους λόγους που δεν θα συμμετάσχει τονίζοντας τα εξής: «Αναφορικά με την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 17:00, στο δημοτικό σχολείο Τεμπλονίου και για την οποία έχουμε απευθυνθεί με προσκλήσεις σε όλους τους συλλόγους της νότιας Κέρκυρας αλλά και παραπέρα, μετά λύπης μας δηλώνουμε πως ως σύλλογος δεν θα δώσουμε το παρών. Ο λόγος είναι πως κάποιοι από τους συνδιοργανωτές , έξι ημέρες μετά την απόφαση για υλοποίηση αυτού του ανοιχτού διαλόγου (και μόλις μια ημέρα πριν), επέλεξαν να μην συνδιαλεχτούν μαζί μας , χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα για ακόμα μία φορά , τις δήθεν ακροδεξιές πεποιθήσεις μελών του συλλόγου.

Την αποποίηση της οποιαδήποτε ταύτισης με κομματικές πεποιθήσεις, την έχουμε πραγματοποιήσει πολλές φορές και δημόσια αλλά και με δικονομικά μέσα! Για πολλοστή και τελευταία φορά δηλώνουμε πως ως συλλογικότητα δεν έχουμε και επουδενί επιθυμούμε να έχουμε καμία σχέση με κανένα άκρο της πολιτικής , ούτε της δεξιάς αλλά ούτε και της αριστεράς. Δεν δεχόμαστε και δεν θα ανεχτούμε ποτέ ξανά καμία προσβολή για το ποιοι είμαστε αλλά ούτε και υποδείξεις για το πώς πράττουμε . Κάθε μας δράση εγκρίνεται μέσα από ανοιχτό – δημοκρατικό διάλογο όλων όσων επιθυμούν να πλαισιώνουν τον σύλλογο (κάτι το οποίο φροντίζουμε να συμβαίνει τουλάχιστον μία φορά εβδομαδιαίως).

Προκειμένου λοιπόν να μην αποτελέσουμε εμπόδιο σε κανέναν, για ακόμα μία φορά θα κάνουμε πίσω και θα αφήσουμε ελεύθερο το πεδίο δράσης σε όλους αυτούς που επηρεάζονται από πολιτικές- κομματικές πεποιθήσεις και οι οποίες προφανώς όχι μόνο κυριεύουν την ενεργοποίηση τους σε κοινωνικά ζητήματα αλλά τις κατευθύνουν κιόλας. Εμείς δεν έχουμε παρά να παραμείνουμε πιστοί στους σκοπούς μας οι οποίοι περιορίζονται αυστηρώς στο κοινωνικό όφελος του τόπου μας.

Τέλος επιθυμούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όλους τους συλλόγους , φορείς και σωματεία στα οποία αποστείλαμε προσκλήσεις και τα οποία σαφώς και παροτρύνουμε να συμμετάσχουν στον αυριανό διάλογο».


Πηγή