Κέρκυρα: Δωρεάν έλεγχος οστεοπόρωσης.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Δωρεάν έλεγχος οστεοπόρωσης.

Ο Δήμος Κέρκυρας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα» και τον Ιατρικό και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας διοργανώνουν εκδήλωση ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:
• Δωρεάν μέτρηση προληπτικού ελέγχου οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, την Τρίτη 06/11/2018, ώρες 17:00 έως 20:00 και την Τετάρτη 07/11/2018, ώρες 09:00 έως 12:00 και 15:00 – 17:15.
• Ενημερωτική εκδήλωση, την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17:30 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, με την εξής δομή:

  • Χαιρετισμός του Ανδρέα Σκούπουρα, Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κέρκυρας
  • Χαιρετισμός του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Χριστόφορο Λάσκαρι
  • «Τα νεώτερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση», Μπαλής Νικόλαος, Ιατρός Ορθοπεδικός
  • «Το κοινωνικό πρόσωπο της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα», Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα
  • «Η σημασία της συνεργασίας γιατρών φαρμακοποιών και συλλόγων ασθενών για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας», Φαρμακοποιός,, εκπρόσωπος ΔΣ ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.

Πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού στο τηλέφωνο: 2661028268 – ώρες: 09:00/13:00 και 18:00/20:00 – Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κωστελέτου Αιμιλία. (Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού).

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.

Αφορά σε όλες τις ηλικίες

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).
Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.
Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών το Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013.

Τηλ.Επικοινωνίας: 213 2086698,
email: info@osteocare.gr,


Πηγή