Κέρκυρα: Εν αναμονή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις Εργατικές κατοικίες – Ποιες εξελίξεις υπάρχο […]

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Εν αναμονή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τις Εργατικές κατοικίες – Ποιες εξελίξεις υπάρχουν.

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη σύμφωνα με την Βουλευτή Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη. Η κ. Βάκη επεσήμανε ότι μετά από επικοινωνία που είχε με την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ και τον Υφυπουργό Εργασίας ότι όλα κρίνονται στην απόφαση που θα ληφθεί στο Δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης.

Όπως είπε η σύμβαση είναι τριμερής και αφορά στο ότι ο Δήμος εκτελεί το έργο, η ΔΕΥΑΚ το επιβλέπει και το συντηρεί και ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτεί.

«Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε αναμονή της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου κυρίως για το κατά πόσο ο Δήμος μπορεί να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του έργου στον Σκάφωνα. Αν ο Δήμος απαντήσει αρνητικά τότε ενδεχομένως ο ΟΑΕΔ να αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Επίσης να δούμε ότι το έργο στον Σκάφωνα δεν είναι βιώσιμο τότε προχωράμε άμεσα χωρίς καθυστερήσεις σε επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης για εγκατάσταση εντός του οικισμού όπως αρχικά είχε προβλεφτεί. Εμείς περιμένουμε την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου. Αμέσως μετά θα προχωρήσουμε άμεσα σε ‘οτι χρειαστεί για να τελειώσει το αδιέξοδο των οικογενειών», επεσήμανε η κ. Βάκη.


Πηγή