Κερκύρας Νεκτάριος: «Αυτή η συμφωνία πετάει στον κάδο των αχρήστων τους Ιερείς». 

Κοινωνία Κερκύρας Νεκτάριος: «Αυτή η συμφωνία πετάει στον κάδο των αχρήστων τους Ιερείς». Ιερός πόλεμος φαίνεται να έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία από τη συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα μισθολογικά. Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουν οι κληρικοί στο μισθολόγιο του Δημοσίου προκάλεσε και την αντίδραση της κυβέρνησης που ξεκαθάρισε πως η Πολιτεία είναι εκείνη που αποφασίζει την μισθολογική κατάσταση των ιερέων. Η Ιεραρχία με ομόφωνη απόφαση θέτει εκτός διαλόγου το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου, τονίζοντας ότι δεν το δέχεται. Επίσης η Ιεραρχία αποφάσισε να συσταθεί ειδική επιτροπή, οι οποία θα συζητήσει τις λεπτομέρειες για την Συμφωνία Εκκλησίας – Κράτους.

Κερκύρας Νεκτάριος: Αυτή η συμφωνία πετάει στον κάδο των αχρήστων τους Ιερείς.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος μιλώντας στο Corfutv, αναφέρθηκε στην συνεδρίαση της Ιεραρχίας όπου συμμετείχε και πήρε τον λόγο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι εξέφρασε την ανησυχία του για όλα όσα συμβαίνουν.

Όπως είπε: «η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή γιατί μας κατέλαβαν εξαπίνης. Όταν είδαμε στις 6 Νοέμβριου σε τηλεοπτική συνέντευξη να αναφέρεται σε αυτό το προσύμφωνο. Ακούσαμε μία εισήγηση που μας έλεγε ότι θα έπρεπε να δοθεί και το υπόλοιπο της εκκλησιαστικής περιουσίας . Αυτό το μικρό μέρος που έμεινε από την περιουσία να δοθεί στην Κυβέρνηση με εκμετάλλευση 50-50 και από εκεί να βγουν και μισθοί των ιερέων.

Κάθε φορά κάθε Κυβέρνηση έπαιρνε περιουσία, κυρίως όμως αυτή έδειξε ότι αθετεί όλες τις συμβάσεις και προχωρά μονομερώς. Εμείς νομίζαμε ότι ήταν προ συμφωνία, όταν όμως ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι είναι πρόταση φάνηκε ότι μάλλον είχαν συμφωνηθεί όλα από πριν. Μάλιστα αμέσως μετά βγήκαν κυβερνητικοί και εξήγγειλαν 10.000 θέσεις. Αυτό είναι αγορά ψήφων. Αντέδρασαν οι ιερείς και καλά έκαναν καθώς στην πλειονότητα του είναι πολύτεκνοι, με προβλήματα υγείας ενώ κάποιοι είναι λίγο πριν βγουν σε σύνταξη. Λυπάμαι που το λέω άλλα με αυτή την συμφωνία τους πετάνε στον κάδο των αχρήστων. Εγώ διαφώνησα και στην Ιεραρχία και συνεχίζω και διαφωνώ».


Πηγή