Κώστας Τζαβάρας: Με ψέματα κ. Γαβρόγλου δεν καλύπτονται τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το ζωτικής σημασίας πρόβλημα των σοβαρών κενών σε εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Ηλείας, με αφορμή τα κενά που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Ανδραβίδας, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Γαβρόγλου ότι την φετινή χρονιά σχεδόν το σύνολο των κενών σε εκπαιδευτικούς θα είχε καλυφθεί πριν την έναρξη των μαθημάτων του νέου σχολικού έτους 2018-2019, σήμερα, δύο μήνες μετά, γυμνάσια και λύκεια σε πάνω από 20 περιοχές της Ηλείας παρουσιάζουν σοβαρά κενά σε βασικές ειδικότητες εκπαιδευτικών. Οι ελλείψεις, ακόμα και μετά την πρόσληψη αναπληρωτών, φθάνουν τους 40 εκπαιδευτικούς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα σε μαθήματα κατευθύνσεων, σε σχολεία του Πύργου, Αμαλιάδας, Ανδραβίδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας, Βασιλακίου, Κρεστένων, Φιγαλείας, Ζαχάρως, Καράτουλα, Γούμερου, Λάλα, Τραγανού, Σιμόπουλου, Πανόπουλου, Πύργου, Αμαλιάδας, στο Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού καθώς και στα ΕΠΑΛ του Πύργου, της Αμαλιάδας, των Κρεστένων και των Λεχαινών.

Μεταξύ αυτών των σχολείων βρίσκεται και το Γυμνάσιο της Ανδραβίδας, το οποίο αντιμετωπίζει από την αρχή της σχολικής χρονιάς λειτουργικά κενά στις ειδικότητες των μαθηματικών, της γερμανικής γλώσσας, των εικαστικών και της κοινωνιολογίας, ενώ ταυτόχρονα έχει δημιουργηθεί κενό και στην ειδικότητα του φιλολόγου, λόγω αναρρωτικής άδειας του υπηρετούντος εκπαιδευτικού. Οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην ίση πρόσβαση όλων των μαθητών στο δικαίωμα για εκπαίδευση. Αποτελεί βασική υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει και να εγγυάται τη δωρεάν παροχή παιδείας σε όλους τους Έλληνες πολίτες, αδιακρίτως, διασφαλίζοντας όχι στα λόγια αλλά στην πράξη την παροχή της. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο 2 μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους να υφίστανται τόσο μεγάλα και σοβαρά κενά σε εκπαιδευτικούς στην Ηλεία, και ταυτόχρονα να μη διδάσκονται τα παιδιά μαθήματα κατεύθυνσης ενόψει των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων. Τελικά αποδεικνύεται ότι για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι όλοι οι έλληνες μαθητές ίσοι, ούτε έχουν ισότιμο δικαίωμα στην παροχή παιδείας.

Ο Κώστας Τζαβάρας ζητά την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο Ανδραβίδας αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία της Ηλείας μέσω των πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως προβλέφθηκε με το άρθρο 9 του νόμου για τη κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Θριασίου στη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. κλπ, που ψηφίστηκε τη 1η Νοεμβρίου.


Πηγή