Λαϊκή συνέλευση Τσουκαλάδων: Δεκαπέντε χρόνια εμπαιγμός – φτάνει πια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΩΝ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17-11-2018 Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων των Τσουκαλάδων μετά από πρόσκληση του Τ.Σ. του χωριού.

Παρέστησαν ο Βουλευτής κος Θ.Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Θ. Χαλικιας, ο Δήμαρχος κος Δρακονταειδής,οι αντιδήμαρχοι κ. κ. Κ. Σέρβος και Στ. Βλάχος και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Δίαυλος” κος Κ. Γρηγόρης. Ενώ δεν παραβρέθηκαν ,αν και προσκλήθηκαν εκπρόσωποι του «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ».

Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Απ. Βεργίνης λέγοντας ότι δεν υπάρχει πλέον υπομονή μετά από 15 χρόνια, και κάλεσε τους αιρετούς να εξηγήσουν γιατί δεν ξεκίνησε η εργολαβία για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων για τις ιδιοκτησίες και να ενημερώσουν τι έχουν κάνει γι’ αυτό.

Οι αιρετοί με τις παρεμβάσεις τους, ενημέρωσαν για τις ενέργειές τους και επιβεβαίωσαν άμεσα ή έμμεσα τις ευθύνες του «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ» και των πολιτικών ηγεσιών.

Η οργή για τον εμπαιγμό τόσων χρόνων εκφράστηκε μέσα από όλες τις παρεμβάσεις των κατοίκων.
Μετά από έντονο διάλογο, η Γενική Συνέλευση κατέληξε ομόφωνα στις παρακάτω διαπιστώσεις, τα αιτήματα και το πλαίσιο δράσης.

Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό.

Συγκροτείται επιτροπή Αγώνα των κατοίκων για την προώθηση με όλους τους τρόπους και τα μέσα, των αιτημάτων που είναι:

α. Να ξεκινήσει άμεσα η εργολαβία για τον επαναπροσδιορισμό των ορίων και στις 51 γεωγραφικές ενότητες του χωριού καθώς και σε περιοχές του πρώην Δ. Λευκάδας “Αι Γιώργη” και “Σπαθαριές” που ανήκουν στο χωριό.

β. Το χρονικό διάστημα μέχρι την περαίωση της επανακαταμέτρησης, οι όποιες δικαιοπραξίες να διεξάγονται με το καθεστώς που υπήρχε πριν το κτηματολόγιο.

γ. Τα χαρακτηρισμένα (με ευθύνη του Κτηματολογίου) σπίτια και αγροτεμάχια με τον όρο «αγνώστου» να συμπεριληφθούν μέσα στο καθεστώς της επανακαταμέτρησης και να μην υποχρεωθεί κανένας σε περαιτέρω έξοδα δικαστικά κλπ για την νομιμοποίηση τους.

3. Τα αιτήματα αυτά να αποσταλούν στο Δήμο και την Περιφέρεια για να γίνουν αποφάσεις των Συμβουλίων μέχρι τις 2-12-18 που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε επίσης όλοι οι κάτοικοι να διεκδικήσουν με ομαδική αγωγή, όλα τα έξοδα που υποχρεώθηκαν να κάνουν από το 2003 μέχρι σήμερα από το «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ».

Μετά τις αποφάσεις των Συμβουλίων να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα στο Υπουργείο και στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων (πλην της Χ.Α.) καλώντας τους να ρυθμίσουν τα παραπάνω αιτήματα με Υπουργικές αποφάσεις, τροπολογίες, νεα Νομοθετηση και ότι άλλο χρειαστεί.

Στην Επιτροπή Αγώνα των Τσουκαλάδων να συμμετέχουν εφόσον το θελήσουν και οι Πρόεδροι των Τ.Σ. Απόλπαινας – Νικιάνας – Σφακιωτών.

Οι αιρετοί συμφώνησαν στα αιτήματα των κατοίκων και μέχρι τις 2/12 να υπάρχουν αποφάσεις των οργάνων.
Σε περίπτωση απόρριψης των αιτημάτων από την πολιτική ηγεσία, η Επιτροπή Αγώνα θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις δυναμικές μέχρι να δικαιωθούν οι κάτοικοι. Στις παραστάσεις και κινητοποιήσεις δήλωσαν και τη φυσική τους παρουσία οι παραπάνω αιρετοί.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΩΣ ΕΔΩ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΔΕΣ 18-11-2018


Πηγή