Λεχαινά: Το λεωφορείο δεν ήρθε για το θέμα των Αγίων Θεοδώρων

Δεν ήρθε τελικά το λεωφορείο που θα «μετέφερε» στην Πάτρα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόβλημα που υπάρχει στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων με τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Για πολλοστή φορά το θέμα των Αγίων Θεοδώρων τέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Το θέμα της μόλυνσης δεν έχει φθάσει ακόμη σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρά τα ψηφίσματα και τις προσπάθειες του δημοτικού συμβουλίου. Για κάποιο άγνωστο λόγο δεν έχει συμπεριληφθεί στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος πλειοψηφίας κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος πρότεινε να μπει λεωφορείο (για χθες Τετάρτη) στο οποίο θα επιβιβάζονταν δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς και το οποίο θα ξεκινούσε από το δημαρχείο στα Λεχαινά με κατεύθυνση την Πάτρα όπου και θα συνεδρίαζε το Περιφερειακό συμβούλιο. Σωστή πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ. Θα ήταν μια δυναμική παρουσία του Δήμου. Τελικά το λεωφορείο δεν ήρθε, αν και κάποιοι περίμεναν στα Λεχαινά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, επικοινώνησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων κ. Θανάσης Χαραλαμπόπουλος με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και συμφωνήθηκε να μεταβούν στην Πάτρα στις 11 Δεκεμβρίου οπότε και θα συζητηθεί τελικά το θέμα. Κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι θέλουν να πιστεύουν ότι αυτή θα είναι η καταληκτική ημερομηνία, ότι δεν θα υπάρχει άλλη καθυστέρηση στην συζήτηση του θέματος. Όσο για τον χρόνο επίλυσης του μεγάλου προβλήματος, ουδείς γνωρίζει.


Πηγή