Μ. Υδραίου: «Χρέη του δήμου, κρυμμένα επιμελώς, έρχονται στην επιφάνεια».

Δήμος Κέρκυρας Μ. Υδραίου: «Χρέη του δήμου, κρυμμένα επιμελώς, έρχονται στην επιφάνεια».

Η επικεφαλής της παράταξης Κερκυραίων Δήμος, Μ. Υδραίου αναφέρεται με ανακοίνωση της στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κ. Υδραίου:

«Κρυφά χρέη άρχισαν να εμφανίζονται στο Δήμο Κέρκυρας, όπως προέκυψε από τις χθεσινές απαντήσεις που έδωσε η απερχόμενη δημοτική αρχή σε ερωτήματα που κατέθεσε η Μερόπη Υδραίου.
Συγκεκριμένα:
-Εμφανίζεται οφειλή του Δήμου Κέρκυρας προς το ΣΥΔΙΣΑ ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη οφειλή αποτελεί χρέος που προέρχεται από παρελθόντα έτη. Πρόκειται δηλαδή για οφειλή από το 2010 και πριν, κάτι που είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσε και λειτουργεί ο Δήμος Κέρκυρας.
Δεν δόθηκε καμία απάντηση για το πως δημιουργήθηκαν αυτές οι οφειλές αλλά και γιατί δεν είχαν αντιμετωπιστεί ή ρυθμιστεί από το 2010 έως σήμερα.
Αποδεικνύεται ότι οι δημότες της Κέρκυρας πληρώνουν πολύ ακριβά την υπόθεση των σκουπιδιών!
-Εμφανίζεται, επίσης, οφειλή ύψους 200.000 ευρώ από ποδοσφαιρικό τουρνουά που είχε προϋπολογισμό 30.000 ευρώ και είχε διοργανωθεί το 2005! Μάλιστα λόγω της συγκεκριμένης οφειλής έγινε δέσμευση λογαριασμού του Δήμου από τον οποίο μάλιστα πληρώνονται οι πάγιες προς τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Στο δημοτικό συμβούλιο η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ κ. Φανή Τσιμπούλη ανέδειξε την ανάγκη άμεσης εκτέλεσης έργων συντήρησης στα σχολεία της Κέρκυρας και ανέφερε, ως παράδειγμα, τα Λύκεια και το σχολείο Αλεπούς, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Επίσης, τέθηκε από την κα Τσιμπούλη το θέμα της χρήσης του κτηρίου όπου στεγάζεται το ειδικό σχολείο στην Άνω Κορακιάνα μετά την απόφαση μετεγκατάστασης του σε άλλο χώρο, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτήριο ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας και αποτελεί κύτταρο ζωής για το χωριό της Άνω Κορακιάνας. Δυστυχώς, δεν υπήρξε σαφής απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, παρά μόνον ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του και δεν αφορά την αντιδημαρχία του.

Επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Χειρδάρης έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία του νεοσυσταθέντος σωματείου «Φίλοι της Κέρκυρας» που αποτελείται από επιφανείς Κερκυραίους και Φίλους της Κέρκυρας, για την ανάπλαση των κήπων του Μον Ρεπό. Ο κ. Χειρδάρης εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ζήτησε να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. ‘’Η ανάπλαση ιστορικών και εμβληματικών χώρων της Κέρκυρας θα τους μετατρέψει σε πόλο έλξης’’ τόνισε ο κ. Χειρδάρης.
Σε ότι αφορά στην παραχώρηση στο Δήμο του ART CAFÉ, o Δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος και ότι όλες οι προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες».


Πηγή