Μ. Υδραίου: «Το ζήτημα της παραχώρησης δημοσίων ακινήτων της Κέρκυρας δεν προσφέρεται ούτε για κομματική εκμετ […]

Δήμος Κέρκυρας Μ. Υδραίου: «Το ζήτημα της παραχώρησης δημοσίων ακινήτων της Κέρκυρας δεν προσφέρεται ούτε για κομματική εκμετάλλευση».

Η επικεφαλής της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ Μερόπη Υδραίου με ανακοίνωση της αναφέρεται στα ακίνητα του Δήμου που παραχωρούνται στο Υπερταμείο ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτει.

Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: «Το ζήτημα της παραχώρησης δημοσίων ακινήτων της Κέρκυρας στο Υπερταμείο είναι πολύ σοβαρό, δεν προσφέρεται ούτε για κομματική εκμετάλλευση ούτε για συγκάλυψη.

Καθίσταται ακόμα πιο σοβαρό από το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν δίνει σαφή, επίσημα και συγκεκριμένα στοιχεία για τον αριθμό των ακινήτων του δημοσίου στην Κέρκυρα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο και αν σε αυτά περιλαμβάνονται και αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία.

Ουσιαστικά δεν ξέρουμε ποια είναι αυτά 5 μήνες μετά την πράξη παραχώρησης αυτών των ακινήτων στο ΦΕΚ της 19ης Ιουνίου.

Υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:

1ον) Ποια και πόσα είναι τα δημόσια ακίνητα στην Κέρκυρα, που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο. Υπάρχουν σε αυτά και αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία;

2ον) Ποιοι και με ποια κριτήρια παραχώρησαν στο Υπερταμείο, με το ΦΕΚ της 19ης Ιουνίου πάνω από 10.000 δημόσια ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι αυτή η επιλογή δεν έγινε τυχαία, ούτε επιλέχθηκαν τυχαίοι κτηματολογικοί αριθμοί.

Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, για να τοποθετηθούμε μετά όλοι μας με υπεύθυνο τρόπο.

Τις απαντήσεις δεν τις ζητάμε μόνο εμείς αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Κέρκυρας».


Πηγή