Μονίμως ριγμένη η Κέρκυρα. 1 μόνο θέση από τις 287 του διαγωνισμού για όλη τη χώρα!

Υγεία Μονίμως ριγμένη η Κέρκυρα. 1 μόνο θέση από τις 287 του διαγωνισμού για όλη τη χώρα!

Την στιγμή που γιατροί και προσωπικό στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αιτημάτων τους, βάζουν πάντα την έλλειψη προσωπικού, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην πρόσφατη κατανομή 287 θέσεων προσωπικού στα Νοσοκομεία της χώρας, η Κέρκυρα παίρνει μόνο μια!

Η κατανομή των θέσεων ανακοινώθηκε σύμφωνα με ΦΕΚ από το Υπουργείο Υγείας. Οι εν λόγω θέσεις προστίθενται στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις του κάθε Νοσοκομείου. Οι θέσεις αφορούν μη ιατρικό προσωπικό και καλύπτουν πάγιες ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας σε διοικητικό, οικονομικό και επιστημονικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων πλην των γιατρών.

Μία (μόνο) θέση για την Κέρκυρα!

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας από τις 287 θέσεις παίρνει μόνο μια και αυτή ειδικότητα Βοηθού Φαρμακοποιού, την στιγμή που η πληρότητα αγγίζει μόλις το 50%.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΓΕΣΥΚ Μάνο Αντωνάκη: «Για ακόμα μία φορά η Κέρκυρα είναι ριγμένη. Δυστυχώς η Κέρκυρα είναι πάντοτε εκτός και ότι γίνεται είναι για το τυπικό. Να πούμε ότι όσον άφορα την κάλυψη του Οργανισμού στο νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουμε το 50% και στο ιατρικό είμαστε λίγο ποιο πάνω από το 50%. Δυστυχώς δεν γίνεται σε ένα νοσοκομείο με πληρότητα μόλις 50% να μην υπάρχει προτεραιότητα».


Πηγή