Μουσική διαμαρτυρία απόψε στην πλατεία Γεωργίου από τους μαθητές του μουσικού σχολείου Πατρών

Μουσική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου 2018 στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου, ζητώντας να αλλάξει το σχέδιο νόμο και να καταργηθεί το επίμαχο άρθρο 40.

Μαθητές και καθηγητές του μουσικού σχολείου Πατρών ζητούν διορισμούς εκπαιδευτικών, πιστοποίηση μουσικών ικανοτήτων των απόφοιτων μαθητών, δωρεάν διδακτικά μουσικά εγχειρίδια, επισκευή μουσικών οργάνων , την επίσπευση της διαδικασίας σίτισης, την επαναφορά μουσικών αγώνων και τη μοριοδότηση των μαθητών μέσω αυτών των αγώνων για τις μουσικές σχολές.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Πάτρας στην ανακοίνωσή του :

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων και τη μαθητική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Πατρών την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 17.00διοργανώνουν μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Γεωργίου, με παράλληλη πορεία διαμαρτυρίαςτης οποίας θα ηγείται η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 17.30 από την οδό Κολοκοτρώνη και Ρήγα Φεραίου και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου – Γούναρη – Κορίνθου – Πλατεία Γεωργίου, όπου θα καταλήξει και θα ακολουθήσει συναυλία με τα μουσικά σύνολα του σχολείου μας.

Με τις κινητοποιήσεις αυτές διαμαρτυρόμαστε έντονα προς το Υπουργείο Παιδείας, την Ελληνική Κυβέρνηση και κυρίως προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, για το γεγονός ότι με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, που τροποποιεί τον υφιστάμενο Νόμο 1824/1988 περί ίδρυσης και λειτουργίας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, υποβαθμίζεται ο ρόλος, η οργάνωση, η στελέχωση και ο εξοπλισμός των Μουσικών Σχολείων της χώρας,

Τα Μουσικά Σχολεία αποτελούν έναν καταξιωμένο θεσμό 30 ετών, που έχει παράξει τεράστιο έργο στο χώρο της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού, καλλιεργώντας την κλασική Ευρωπαϊκή, την έντεχνη και τη σύγχρονη μουσική, αγκαλιάζοντας, ταυτόχρονα, την παραδοσιακή μουσική μέσα από τον αστείρευτο πλούτο της μουσικής παράδοσης της χώρας, ενδυναμώνοντας τη σχέση της εκπαίδευσης με τις τοπικές κοινωνίες.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πατρών διαμαρτύρονται προς πάσα κατεύθυνση, πρωτίστως για την μη πιστοποίηση και καταξίωση των σπουδών τους και για μία σειρά από άλλα φλέγοντα ζητήματα, όπως τη στέγαση σε προβληματικές εγκαταστάσεις, τη μη θεσμοθετημένη σίτισή τους, καθώς και την απουσία κατάλληλων υποδομών και εξοπλισμού, αφού είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν τα μουσικά βιβλία τους, ενώ με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου καταργείται τελείως η πρόβλεψη υλικοτεχνικής υποδομής για τα Μουσικά Σχολεία!

Ο πολιτισμός και η παιδεία είναι δημόσια αγαθά και η δωρεάν παιδεία αναφαίρετο, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα του Ελληνικού λαού.

Καλούμε τους πολίτες της Πάτρας να παραστούν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, προκειμένου να ενημερωθούν και να συμπαρασταθούν στον αγώνα των μαθητών του Σχολείου μας για αναβαθμισμένη, δωρεάν και ουσιαστική μουσική και καλλιτεχνική παιδεία προς όφελος του πολιτισμού και του μέλλοντος του τόπου μας.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία