My name is Prokopis… Konstantinos Prokopis!

Καμμιά φορά τα όνειρα του ανθρώπου, γίνονται πραγματικότητα… Αρκεί να τα κυνηγά και αγαπά αυτό που θέλει. Ο Κωνσταντίνος Προκόπης, με καταγωγή από την Αμαλιάδα, θα λέγαμε πως τα δικά του όνειρα, γίνονται πράξη… Δημοσιογράφος σήμερα στο επάγγελμα, ο Κωνσταντίνος, έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο μουσικό ριάλιτι του ΣΚΑΪ, «The Voice Of Greece» όπου μάγεψε-και συνεχίζει να μαγεύει κριτές και κοινό με τη φωνή του. Το ταξίδι του σε αυτό το μαγικό κόσμο της μουσικής αρχίζει σε πολύ μικρή ηλικία, όταν ο πατέρας του, του αγόρασε ένα μπουζούκι. Σήμερα, σε κάθε κομμάτι της ζωής του, τον ακολουθεί μια κιθάρα…

Είναι περίεργο το πόσο οικεία μπορείς να νιώσεις με κάποια άτομα χωρίς να τα γνωρίζεις. Ένα από αυτά είναι σίγουρα και ο Κωνσταντίνος Προκόπης ο οποίος εκτός από πολύ ταλαντούχος, είναι πολύ προσγειωμένος και πολύ εξωστρεφής. Με σταθερά βήματα εξελίσσεται σε έναν πολύ αξιόλογο καλλιτέχνη…

Ας τον ανακαλύψουμε:

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Γκελντή
kostasgkelntis1@gmail.com

-Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος με τρεις λέξεις;
Επίμονος, συνεργάσιμος, αισιόδοξος.

-Σε ποια ηλικία ξεκινά η ενασχόληση σου με τη μουσική;
Περίπου στα πέντε μου χρόνια όταν ο πατέρας μου, μου πήρε ένα μπουζούκι τριπλάσιο από το μέγεθος μου. Στην ηλικία των 12 άφησα τα πάντα κάτι όμως μέσα μου με »έτρωγε» ώσπου από τα 16 μου μέχρι τώρα με ακλουθεί μια κιθάρα σε όλα τα κομμάτια της ζωής μου.

View this post on Instagram

°Τον εαυτο του παιδι – Μαριος Φραγκουλης ® ° ___________________________________________________________________________________________________#coverup #guitarcover🎸 #greeksong #kwprossong #fragoulis @epanektelesi

A post shared by konstantinos prokopis (@kostas_prokopis) on

-Τι όνειρα έκανες όταν ήσουν ακόμα παιδί;
Τα όνειρά μου ήταν πάντα να προσπαθώ να ερμηνεύω στο κοινό. Ποτέ δεν ξέρω αν τα καταφέρνω αλλά ξέρω ότι το νιώθω 100% κάθε φορά που το κάνω.

-Έγινε κάτι από αυτά πραγματικότητα;
Αυτό που ζω τώρα είναι το όνειρό μου. Όχι απαραίτητα ένα talent show αλλά η επαφή με τον κόσμο είναι το όνειρο μου.

– Έχεις σπουδάσει πληροφορική & ΜΜΕ.. Πως συνδυάζεται με τη μουσική;
Το επάγγελμα του δημοσιογράφου απαιτεί κοινωνικοποίηση. Του τραγουδοποιού επίσης. Εκεί βρίσκεται πιστεύω η χρυσή τομή.

-Στην σημερινή Ελλάδα του «κοινωνικού πανικού» επιβιώνει ένας δημιουργός; Υπάρχουν οι δυνατότητες να επικοινωνήσει την τέχνη του;
Όλα είναι υποκειμενικά. Αν αναφερόμαστε σε οικονομική επιβίωση σίγουρα όχι. Κάθε φορά όμως ακόμα και στον πιο μικρό χώρο μπορείς να επικοινωνήσεις αυτά που θες.

View this post on Instagram

Κωστας Προκοπης | Έφυγες #newcover #mysong #guitar #musiccover #kwprossong

A post shared by konstantinos prokopis (@kostas_prokopis) on

-Πως πήρες την απόφαση να δηλώσεις συμμετοχή στο The Voice?
Ήταν Πέμπτη βραδύ. Έβλεπα ένα επεισόδιο στην τηλεόραση. Αμέσως έπεσε ένα trailer για μια τελευταία audition για το Σάββατο. Χωρίς να το γνωρίζει σχεδόν κανένας λοιπόν, σηκώθηκα από τον καναπέ μου, πηρά την κιθάρα μου και πήγα στις ακροάσεις.

-Το μετάνιωσες ποτέ;
Ποτέ και για κανέναν λόγο. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος το ταξίδι είναι κάτι παραπάνω από μαγικό. Γνωρίζεις ανθρώπους με κοινά όνειρα, δένεσαι χωρίς να πεις πολλά πράγματα, απευθύνεσαι σε ένα πολυπληθές κοινό.

-Είσαι από τους ανθρώπους που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο;
Ξεκάθαρα μισογεμάτο. Άνθρωπος χωρίς όνειρα είναι νεκρός άνθρωπος. Και έχω υπάρξει σε κώμα.

-Πως επηρέασε η διάδοση του Internet τη μουσική βιομηχανία και τους καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια; Είναι σύμμαχος ή εχθρός για τους νέους καλλιτέχνες;
Οι εποχές έχουν αλλάξει κατά κόρον. Θυμάμαι παιδί να ψάχνω στα ραδιόφωνα το αγαπημένο μου τραγούδι, να το γραφώ στην κασέτα και να το ακούω ξανά και ξανά. Πλέον έχουν γίνει όλα τόσο εύκολα.. τόσο δεδομένα. Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις από το πλήθος αλλά αν παρουσιάσεις την ψυχή σου σίγουρα θα βρεις αντίκρισμα.

-Είσαι υπέρ ή κατά της «ταμπέλας» στη μουσική;
Η μουσική ένιαι μια. Οι ταμπέλες ένιαι μονό για τον Κ. Ο. Κ.

-Μουσικά πρότυπα έχεις;
Πάντα είχα και πάντα αποκτώ καινούρια.

-Μια συνεργασία που ονειρεύεσαι;
Νατάσσα Μποφίλιου. Όνειρο ζωής.

– Θα σκεφτόσουν ποτέ να επιστρέψεις στον τόπο σου και να κάνεις κάτι πάνω στη μουσική;
Αν υπήρχε κάτι ενδιαφέρον φυσικά και θα το έκανα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα πρώτα μου βήματα στα μαγαζιά του νόμου που με τίμησαν με την φιλοξενία τους.

-Πως βλέπεις τον Κωνσταντίνο στο μέλλον;
Απαλλαγμένο από τα μουσικά του απωθημένα και στοχεύοντας πάντα για το καλύτερο.

– Τέλος, θα ήθελες να πεις κάτι;…
Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εφημερίδα σας και σε όλο τον κόσμο της Ηλείας για την αγκαλιά που άνοιξε για μένα.


Πηγή