Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: «Ο αγώνας για την επέκταση της Δημοκρατίας, για τα δικαιώματα, δεν σταματά ποτέ».

Κοινωνία Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: «Ο αγώνας για την επέκταση της Δημοκρατίας, για τα δικαιώματα, δεν σταματά ποτέ».

«Σαράντα πέντε χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα παραμένει φάρος κι οδηγός κάθε δημοκρατικού αγώνα. Το Πολυτεχνείο ζει, γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα. Ο αγώνας για την ενδυνάμωση και την επέκταση της Δημοκρατίας, για τα δικαιώματα, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν σταματά ποτέ», αναφέρει σε ανακοίνωση της για την εξέγερση του Πολυτεχνείου η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.

Συνεχίζοντας τονίζει τα εξής: «Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, κάθε μέρος όπου άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, στη μάχη για την υπεράσπιση πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών. Μια μέρα σαν αυτή, αποτίνουμε φόρο τιμής σε κάθε πράξη αντίστασης στην επτάχρονη δικτατορία, κάθε προσπάθεια ανατροπής της επαίσχυντης τυραννίας.

Έχουμε χρέος να θυμόμαστε, αλλά και υποχρέωση να συνεχίζουμε τον αγώνα. Ειδικά σήμερα που η ακροδεξιά στην Ευρώπη προσπαθεί να διευρύνει με δυναμικό τρόπο το ακροατήριό της υψώνοντας τείχη φόβου και μίσους ενάντια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ειδικά σήμερα, όπου διάφοροι νοσταλγοί της χούντας, ακροδεξιοί, ρατσιστές, θιασώτες του αυταρχισμού αλλά και της αναθεώρησης της Ιστορίας, προβάλλουν ξανά από το σκοτάδι του παρελθόντος κηρύσσοντας το μίσος τους για οτιδήποτε προοδευτικό, ειδικά σήμερα οφείλουμε να εντείνουμε τους αγώνες μας για τη δημοκρατία, την ειρήνη και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους/ες.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε ουσιαστικά τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου κι όσων αντιστάθηκαν στη χούντα, είναι η συνέχιση του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένη με τη δράση αλλά και την ψυχή της Αριστεράς, της δικιάς μας Αριστεράς που και σήμερα δίνει τη μάχη της μνήμης ενάντια στη λήθη, τη μάχη του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία και τις εξουσίες, τη μάχη της δημοκρατίας και του λαού, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη την Ελλάδα».


Πηγή