Ν. Φαρμάκης: «Η βροχόπτωση στην Αιτωλοακαρνανία ανέδειξε πόσο ευάλωτοι είναι οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτική […]

Η μικρής σχετικά έντασης βροχόπτωση χθες στην Αιτωλοακαρνανία ανέδειξε για μια ακόμα φορά το πόσο ευάλωτοι είναι οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας –οι ζωές και οι περιουσίες τους- στις καιρικές συνθήκες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε σήμερα το Ζευγαράκι, όπου από τύχη δεν είχαμε επανάληψη των όσων συνέβησαν τον περασμένο χειμώνα.

Μετά την αυτοψία στις ζημιές και στις εργασίες αποκατάστασης ο κ. Φαρμάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η αντιπλημμυρική πολιτική ήταν απούσα τα περασμένα χρόνια από τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής Αρχής. Κρυμμένη πίσω από δήθεν αλληλοκαλύψεις αρμοδιοτήτων, αδιαφορούσε για τη θωράκιση των περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σήμερα, και ενώ έχουμε ήδη βιώσει καταστροφές, μιλάμε πάλι για αντιπλημμυρικά έργα, τη στιγμή που αυτά θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει προ πολλού. Και αυτοί που τα εξαγγέλλουν για το μέλλον είναι οι ίδιοι που καθυστέρησαν να τα υλοποιήσουν. Με μια μικρή βροχόπτωση είχαμε ζημιές σε Ναυπακτία, Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Και ο χειμώνας δεν έχει καν αρχίσει…».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, με τον οποίο συζήτησε για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και την αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που οφείλει να είναι πιο ουσιαστική και να πηγάζει από στενότερη συνεργασία στα εν λόγω θέματα. Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Φαρμάκης δέχθηκε την ευχή του Σεβασμιωτάτου για την δύσκολη και απαιτητική περίοδο που ακολουθεί μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

farmakis - episkepsis (1)

farmakis - episkepsis (2)

farmakis - episkepsis (3)

farmakis - episkepsis (4)

farmakis - episkepsis (5)


Πηγή