Ναυπακτία: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί – Αποκαρδιωτική η εικόνα στα ελαιοτριβεία (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Βόμβα στα θεμέλια της τοπικής αγροτικής οικονομίας αποτελεί η φετινή χρονιά στην παραγωγή του ελαιολάδου,καθώς η έλλειψη ψεκασμών δακοκτονίας,είχε αρνητικά αποτελέσματα στην τοπική παραγωγή.

Οι αγρότες μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή,αφού λόγω του δάκου,τα οξέα στο ελαιόλαδο κινούνται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα κάνοντας αδύνατη την κατανάλωσή του

Η οξύτητα επι της εκατό κινείται από το 4.5 έως και το 10% αποτρέποντας μ’αυτό τον τρόπο και τους επόμενους παραγωγούς να συλλέξουν τη σοδειά τους. Το Nafpaktia news.gr βρέθηκε σε ελαιοτριβείο της περιοχής και κυριολεκτικά η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική καθώς λιγοστές ήταν οι ελιές που είχε το ελαιοτριβείο αλλά και όπως δήλωσαν στο N.N. το λάδι στις περισσότερες φορές ήταν ακατάλληλο προς κατανάλωση.

Ο δήμος Ναυπακτίας, δια στόματος του αρμοδίου αντιδημάρχου περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης Α.Κοτσανά,πρότεινε την σύνταξη και αποστολή σχετικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας του δημοτικού συμβουλίου προς κάθε κατεύθυνση και την απόδοση αποζημιώσεων.

nafpaktianews.gr


Πηγή