Ναύπακτος: Κούρεμα δανείων 82% με απόφαση βόμβα του Ειρηνοδικείου!

Διάσωση κατοικίας και κούρεμα δανείων 82% για νεαρή Δημόσιο Υπάλληλο!

Σε μία απόφαση ανάσα προχώρησε το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου για νεαρή δανειολήπτρια. Η υπερχρεωμένη συμπολίτισσα μας, εργάζεται ως υπάλληλος και παράλληλα σπουδάζει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το δε μηνιαίο καθαρό εισόδημά της ανέρχεται στο ποσό των 970 ευρώ, ενώ έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα αντικειμενικής αξίας 55.000 ευρώ, το οποίο είναι υποθηκευμένο από Τράπεζα. Η προσωρινή απόφαση που είχε εκδοθεί πριν την παρούσα, ρύθμιζε προσωρινά τις οφειλές της με την καταβολή ποσού 50 ευρώ μηνιαίως.

Η απόφαση που εκδόθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, ρυθμίζει τις οφειλές της, ύψους 271.000 ευρώ με κούρεμα (82%) και παράλληλα διασώζει την κατοικία της.Το οφειλόμενο ποσό αφορούσε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, αλλά και πιστωτικές κάρτες, τα οποία ανελήφθησαν σε περιόδους, όταν και διέθετε επαρκές εισόδημα για την σταδιακή και άνευ καθυστερήσεων αποπληρωμή τους.

Ωστόσο η επέλαση της οικονομικής κρίσης, ειδικότερα δε η μείωση εισοδήματος λόγω της βίαιης περικοπής των μισθών και η ταυτόχρονη αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων, την οδήγησαν σε αδυναμία πληρωμής, εγκλωβίζοντας τη σε μία κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, με αποτέλεσμα να αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει ως κοινωνικό ον και να συμμετάσχει στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Μονόδρομο λοιπόν και τελευταία γραμμή άμυνας, αποτελούσε η προσφυγή στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο την διατροφή, τις σπουδές και την κατάσταση της υγείας της.

Το δικαστήριο λοιπόν, με την απόφασή του ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσας με 21 μηνιαίες καταβολές ποσού 100 ευρώ και 12 μηνιαίες καταβολές ποσού 62 ευρώ, συνολικά 2.850 ευρώ, συν 750 ευρώ που έχει ήδη καταβάλλει κατά τη διάρκεια ισχύος της προσωρινής διαταγής, ήτοι συνολικά 3.600 ευρώ. Εξαιρεί της εκποίησης την κατοικία της αιτούσας, με την υποχρέωση να καταβάλλει, για τη διάσωση της ως άνω κατοικίας, το ποσό των 47.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε 20 χρόνια, με 240 ισόποσες δόσεις των 195 ευρώ έκαστη.

Η διαγραφή 220.000 ευρώ από τα δάνεια συνιστά εξέλιξη που επιτρέπει πλέον στην νεαρή Ναυπάκτια να ζήσει όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται, καλύπτοντας τις στοιχειώδεις βιοτικές αλλά και τις εκπαιδευτικές της ανάγκες και πλέον παίρνει ανάσα από την οικονομική δυσπραγία που την ταλάνιζε. Την υπόθεση χειρίστηκε για λογαριασμό της δανειολήπτριας η Πατρινή δικηγόρος κα Αλεξάνδρα Καπελιώτη η οποία εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για την απόφαση και δήλωσε σχετικά:

«Ζούμε μία περίοδο άγριου κυνηγητού κατά των πολιτών-δανειοληπτών από πλευράς κυβέρνησης, τρόικας και χρηματοπιστωτικού συστήματος.Η οικονομική κρίση έχει ήδη εξαθλιώσει την κοινωνία.Μοναδική φωτεινή εξαίρεση αποτελούν οι αποφάσεις των δικαστών, που εφαρμόζουν τον νόμο Κατσέλη και δικαιώνουν τους δανειολήπτες. Μία τέτοια απόφαση,όπως αυτή του Ειρηνοδικείου Ναυπάκτου,επιτρέπει σε μία νέα κοπέλα να απαλλαγεί από τα χρέη της και να ατενίζει το μέλλον με προοπτική και αισιοδοξία. Η μόνη νόμιμη άμυνα των δανειοληπτών απέναντι στις αρπακτικές διαθέσεις των δανειστών, είναι μόνο ο νόμος Κατσέλη, η ισχύς του οποίουλήγει στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, αφήνοντας τους δανειολήπτες ξεκρέμαστους, την ίδια ώρα που οι τράπεζες εντείνουν τις επιθέσεις τους με καταγγελίες δανείων, έκδοση διαταγών πληρωμής και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.»

Την οικονομοτεχνική μελέτη της υπόθεσης χειρίστηκε ο όμιλος Plan Consulting. Για περισσότερες πληροφορίες ενημερωθείτε από το site consultinggroup.gr, και από το γραφείο της Ναυπάκτου (Αρβανίτη 5, έναντι εισόδου Ξενία). Διαφορετικά καλέστε στα τηλέφωνα 2634303745 και 6970 229 227 είτε στείλτε ένα μήνυμα παρακάτω.

nafpaktianews.gr


Πηγή