Νέο κρούσμα επίθεσης σε εργολάβο του ΧΥΤΑ Νότου – Κ. Νικολούζος: «Δεν είναι αποδεκτή αυτή η κατάσταση».

Δήμος Κέρκυρας Νέο κρούσμα επίθεσης σε εργολάβο του ΧΥΤΑ Νότου – Κ. Νικολούζος: «Δεν είναι αποδεκτή αυτή η κατάσταση».

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε εργαζόμενους που δουλεύουν σε εργολάβο που έχει αναλάβει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Χ.Υ.Τ.Α. Νότιας Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά συνολικά δεχτηκαν τρεις επιθέσεις.

Αρχικά όταν έφευγαν από τον ΧΥΤΑ στον Περιφερειακό της Λευκίμμης, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις και να ζητήσουν την συνοδεία της Αστυνομίας. Η δεύτερη επίθεση έγινε μετά την αποχώρηση των αστυνομικών στην περιοχή της Λίνιας και η τρίτη στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών όταν άγνωστοι τους πέταξαν στο αυτοκίνητο τους πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσουν το τζάμι.

Κ. Νικολούζος: Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Στο σοβαρό περιστατικό αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος ο οποίος υποστήριξε ότι δυστυχώς δεν είναι το πρώτο. Συγκεκριμένα όπως είπε: «δεν είναι το πρώτο περιστατικό αυτό σήμερα καθώς έχει συμβεί και άλλες φορές. Συγκεκριμένα πριν λίγες ημέρες ένας ηλεκτρολόγος όταν έφυγε από τον ΧΥΤΑ και η Αστυνομία αποχώρησε έως το σημείο που τον συνόδευε, άγνωστοι του έσπασαν το αμάξι και τον χτύπησαν. Επίσης ένα άλλο περιστατικό με επίθεση από κουκουλοφόρους που δέχτηκαν οδηγοί φορτηγών στο λιμάνι. Γενικά από αυτά που ακούω καταλαβαίνω ότι επικρατεί ένα πνεύμα λες και μιλάμε για ένα ανεξάρτητο κράτος της Λευκίμμης. Δεν ακούω τίποτε για το γενικό συμφέρον της Κέρκυρας. Είναι επικίνδυνα πράγματα. Αν κάποιος εκτίθεται για να διαχειριστεί δημόσια πράγματα πρέπει να βάζει μπροστά το τι συμφέρει με βάση την πραγματικότητα και όχι τις δικές του φαντασιώσεις. Δεν λύνονται τα προβλήματα με πόλεμο».

Στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι επιθέσεις.

Αναφερόμενος στον ρόλο της Αστυνομίας υποστήριξε ότι «δεν γίνεται ένας εργάτης να πηγαίνει για ένα μεροκάματο και να κινδυνεύει η ζωή του. Εδώ έχουμε μία ομάδα, οργάνωση που ξεφεύγει από τα όρια του ΧΥΤΑ. Θα μπορούσε να σκοτωθεί άνθρωπος. Εγώ σήμερα επικοινώνησα με την Αστυνομία ακόμα και με την Υπουργό».

Γ. Πανδής: Δεν έχουμε σχέση με αυτά τα γεγονότα.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Συλλόγου Αλεύχιμον Γιάννης Πανδής μιλώντας στο Corfutv υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το περιστατικό ενώ πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι της Λευκίμμης και το Αλεύχιμον δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά και τα καταδικάζουν.


Πηγή