Νοσοκομείο Πύργου: Ενισχύεται ο Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός

Tην υψηλότερη βαθμολογία φαίνεται να συγκεντρώνει, στον προσωρινό πίνακα κατάταξης, η πρόταση που έχει υποβάλει προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, για την ανανέωση του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού.

Η πρόταση, προϋπολογισμού 410.000 ευρώ – που βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης – εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για τη σταδιακή ανανέωση του «κουρασμένου» και «γερασμένου» – όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο Διοικητής κ.Διαμαντόπουλος – ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ο ίδιος πάντως, αφού εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του, δήλωσε πως αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΜΕΜ – ΜΤΝ – ΚΕΦΙΑΠ

Στο μεταξύ, γνωστοποίηση πως ήδη συντάσσεται η πρόταση για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προχθές Τετάρτη, με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ εγκρίθηκε από πλευράς σκοπιμότητας η προμήθεια ενός κεντρικού σταθμού παρακολούθησης με πέντε (5) παρακλίνια μόνιτορ για τη Μονάδα Εμφραγμάτων προϋπολογισμού 75 χιλ. ευρώ και δέκα (10) μηχανημάτων αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού προϋπολογισμού 180 χιλ. ευρώ.

Στην ίδια πρόταση – σημείωσε τέλος ο κ.Διαμαντόπουλος – θα ενσωματωθούν η προμήθεια κλιματιστικής μονάδας στο ΚΕΦΙΑΠ για ψύξη θέρμανση προϋπολογισμού 41 χιλ. ευρώ και μιας ουρολογικής κάμερας υψηλής ανάλυσης προϋπολογισμού 44,9 χιλ. ευρώ η σκοπιμότητα των οποίων έχει ήδη εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.


Πηγή