Ο Άγγελος Τσιγκρής μιλάει σε εκδήλωση της Αστυνομίας για τη βία κατά των γυναικών


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου), ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, για το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της ενδο-οικογενειακής βίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Παύλος Μπακογιάννης» του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μαζί με τον Αχαιό καθηγητή θα μιλήσουν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, η γενική γραμματέας ισότητας και η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

Με αφορμή την ομιλία του αυτή, ο Αχαιός καθηγητής και ειδικός επιστήμονας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βία κατά των γυναικών δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά σοβαρή κοινωνική παθογένεια.

Παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα και βιάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αδιανόητα μεγάλου αριθμού γυναικών.

Η Πολιτεία οφείλει να κινητοποιήσει όλους τους φορείς σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν αυστηρά και αποφασιστικά αυτά τα ακραία φαινόμενα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας.

Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν αποτελεσματικά τα θύματα και να ακουσθούν καθαρά οι μέχρι σήμερα σιωπηλοί μάρτυρες αυτής της καθημερινής βαρβαρότητας».


Πηγή