Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας (pics)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αντιμετώπισης της Βίας κατά των Γυναικών, ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής μίλησε -την Κυριακή 25 Νοεμβίου- σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή την ομιλία του αυτή, ο Αχαιός καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και ειδικός επιστήμονας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η βία κατά των γυναικών δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά σοβαρή κοινωνική παθογένεια. Παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα και βιάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αδιανόητα μεγάλου αριθμού γυναικών.

Η Πολιτεία οφείλει να κινητοποιήσει όλους τους φορείς σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν αυστηρά και αποφασιστικά αυτά τα ακραία φαινόμενα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας. Σε μια προσπάθεια να προστατευθούν αποτελεσματικά τα θύματα και να ακουσθούν καθαρά οι μέχρι σήμερα σιωπηλοί μάρτυρες αυτής της καθημερινής βαρβαρότητας».

Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας (pics) Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας (pics) Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας (pics) Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας (pics) Ο Άγγελος Τσιγκρής μίλησε σε εκδήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας (pics)


Πηγή