Ο Ιερός κλήρος της Ναυπακτίας – Αγωνιστές του ’21- Κληρικολόγια 1835 – 1945 – Συλλεκτική έκδοση (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μια σπάνια συλλεκτική έκδοση του πολιτιστικού συλλόγου Καλαβρούζας την οποία επιμελήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος αποτελεί πλέον κομμάτι της τοπικής μας Εκκλησιαστικής ιστορίας.Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή των κληρικών της,οι οποίοι αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Τίτλος του βιβλίου «Ο Ιερός κλήρος της Ναυπακτίας – Αγωνιστές του ’21 – Κληρικολόγια 1835 – 1945»

nafpaktos vivlio

Άλλωστε, η Εκκλησία καυχάται για τους κληρικούς και μοναχούς της που θυσιάζονται για τον Θεό και τους Ανθρώπους και αν αφαιρεθεί αυτός ο αγώνας σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεο, μειώνεται κατά πολύ το αίμα που χύθηκε για το δένδρο της ελευθερίας.

Το βιβλίο αυτό,σύμφωνα με τον χορηγό της έκδοσής του που είναι ο πολιτιστικός σύλλογος Καλαβρούζας, αποτελεί «Μοσχοθυμίαμα» στην μνήμη όλων των ιερέων,ένα λιθαράκι στην ιστορία του τόπου μας,για όλους αυτούς που σφυρηλάτησαν το θρησκευτικό πρότυπο του λαού και εργάστηκαν να κρατήσουν το πάθος,το φρόνημα και τα ιερά της φυλής,του έθνους και της πατρίδας σε υψηλά επίπεδα.

Ο ίδιος ο συγγραφέας κ. Χαρ. Χαραλαμπόπουλος, επισημαίνει άλλωστε,ότι ο αναγνώστης θα έχει μια ικανοποιητική εικόνα για τον Ναυπακτιακό κλήρο από το 1780 μέχρι περίπου το 1945

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την απόκτηση του εν΄λόγω βιβλίου,μπορεί να απευθυνεται στον αντιπρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Καλαβρόυζας κ. Αθ. Καλαβρουζιώτη και στο τηλέφωνο 6947945473

nafpaktianews.gr


Πηγή