Ο Κερκυραίος Άγγελος Πρωτοψάλτης, Αρχιμουσικός της Μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας.

Κοινωνία Ο Κερκυραίος Άγγελος Πρωτοψάλτης, Αρχιμουσικός της Μπάντας της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας.

Το ΔΣ της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας αποφάσισε ομόφωνα την επαναλειτουργία της Μπάντας της σχολής, μίας από τις ιστορικότερες μπάντες της χώρας μας.

Την ευθύνη της επανέναρξης λειτουργίας την εμπιστεύθηκε στον Άγγελο Πρωτοψάλτη, τον νέο Αρχιμουσικό της Μπάντας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Το ΔΣ γνωρίζει την βαρύτητα και τις δυσκολίες του εγχειρήματος, θεώρησε όμως ότι το οφείλει στην ιστορία της, στις θυσίες όλων όσων υποστήριξαν τους σκοπούς αυτού του πολιτιστικού σωματείου από σύστασης του – των μελών και διοικητικών στελεχών, των ευεργετών που υποστήριξαν και ανέστησαν την Φιλαρμονική μετά τους σεισμούς του 1953, και βεβαίως των μουσικών της. Το οφείλει πρωτίστως στην παράδοση της αγαπημένης μας πατρίδας Κεφαλονιάς. Το ΔΣ αναγνωρίζοντας την σοβαρότητα του εγχειρήματος έχει δεσμευθεί σε 3ετές πρόγραμμα ανάπτυξης.

Ο νέος μας Αρχιμουσικός Άγγελος Πρωτοψάλτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μας έρχεται από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας (την γνωστή ως «Παλαιά») όπου μέχρι πρόσφατα ήταν 1η Τρομπέτα & Καθηγητής Τρομπέτας. Υπηρέτησε 11 χρόνια ως υπαρχιμουσικός και 2 χρόνια ως αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική Καρουσάδων, την Φιλαρμονική της ιδιαίτερης του πατρίδας. Ζει για την μουσική. Άφησε την Κέρκυρα και μαζί με την μνηστή του Μαρία Δημητρίου έρχονται να εγκατασταθούν στην Κεφαλονιά. Το διάστημα 2014-16 παρακολούθησε σεμινάρια Δ/νης ορχήστρας με τους Andrea Loss και Μίλτο Λογιάδη.

Ξεκίνησε μαθήματα θεωρίας μουσικής, σολφέζ και κόρνο 6 ετών και από 9 ετών τρομπέτα με τον Γεώργιο Σωτηρίου (Αρχιμουσικό Φιλ. Καρουσάδων). Αργότερα, 14 ετών συνεχίζει τρομπέτα με τον Σπύρο Κακαρούγκα και στην συνεχεία με τον Δημήτριο Κάφυρη στην «Παλαιά» Φιλαρμονική. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας το 2002 και συνέχισε τις σπουδές του στην τρομπέτα στην Αθήνα στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με τον Γεράσιμο Ιωαννίδη και στην συνέχεια με τον Σωκράτη Άνθη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών, Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας από το Ωδείον Κερκύρας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας και συνόλων χάλκινων (μουσικής δωματίου) με μουσικούς παγκόσμιου κλάσης όπως Timofei Doxitser, Bo Neilson, Hakan Haderberger, Παναγιώτη Καίσαρη. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Συμφωνική Ορχήστρα Παλαιάς Φιλαρμονικής, Συμφωνική Ορχήστρα Ιονίου Πανεπιστημίου και του Βασιλικού Κολλεγίου της Αγγλίας.

Ο Άγγελος Πρωτοψάλτης πέραν από Αρχιμουσικός και τρομπετίστας δραστηριοποιείται και ως συνθέτης. Έχει γράψει πάνω από 50 εμβατήρια θρησκευτικού και πανηγυρικού χαρακτήρα. Τιμήθηκε με Πανελλήνιο (2016) και Ευρωπαϊκό (2017) βραβείο σύνθεσης σε διαγωνισμούς της Φιλαρμονικής Μάντζαρος. Βραβεύτηκε επίσης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για το εμβατήριο που αφιέρωσε στο τάγμα το οποίον υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία (2006-07). Το ΔΣ εύχεται ολόψυχα στον Άγγελο καλή επιτυχία, καλή εγκατάσταση και ελπίζουμε ότι η κοινωνίας της Κεφαλονιάς θα αγκαλιάσει τους Άγγελο & Μαρία αλλά και την προσπάθεια της Φιλαρμονικής και θα μας στηρίξει όπως και όσο μπορεί».


Πηγή