O Κώστας Καραγκούνης στο Δίκτυο Νέων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συμμετέχει στην προεκλογική καμπάνια

Αισιόδοξοι και φιλόδοξοι για την Ευρώπη- Συμμετοχή του Κώστα Καραγκούνη στο Δίκτυο Νέων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που συμμετέχει στην προεκλογική καμπάνια.

Στις εργασίες του Δικτύου Νέων Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του οποίου είναι μέλος, συμμετείχε σήμερα ο Κώστας Καραγκούνης, αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης. Δίκτυο που συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια του ΕΛΚ για τις προσεχείς ευρωεκλογές.

Κεντρικοί ομιλητές της σημερινής συνάντησης ήταν μεταξύ άλλων οι ManfredWebber, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Υποψήφιος για Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, MaireadMcGuinness, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κος JosephDaul, Πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος MichelBarnier, Επικεφαλής Διαπραγματευτής για το Brexit και ο DaraMurphy, Αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος και υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνια του κόμματος για της ευρωεκλογές του 2019.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα φλέγοντα θέματα της Ευρωπαϊκής ατζέντας όπως το μεταναστευτικό, την ασφάλεια και την απασχόληση. Ειδική αναφορά έγινε στο Brexit ενώ μεγάλη βαρύτητα δόθηκε επίσης και στο θέμα την κλιματικής αλλαγής, ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.

Ο κος Barnier επικεντρώθηκε στα ζητήματα του Brexit και επεσήμανε ότι δυστυχώς υπάρχουν πολιτικοί σαν τον Φάρατζ παντού στην Ευρώπη, οι οποίοι επιδιώκουν, θέλουν και προσβλέπουν στην καταστροφή της. Μάλιστα υπογράμμισε την απόλυτη ανάγκη να στηρίξουμε την κοινή αγορά διαφορετικά η Ευρώπη θα καταλήξει από πρωταγωνίστρια σε απλό θεατή των εξελίξεων. Ο κος Webber ανέδειξε από την πλευρά του τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Πρώτα απ όλα το μεταναστευτικό που είναι το κυρίαρχο θέμα για το οποίο υπάρχουν συγκρούσεις, πρέπει να βρεθεί λύση και υπενθύμισε ότι το ΕΛΚ είναι η παράταξη της τάξης και της ασφάλειας αλλά και το κόμμα του ανθρωπισμού και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος έθεσε ως προτεραιότητα την προστασία των αγροτών και τις πληρωμές που πρέπει να γίνονται στην ώρα τους ενώ επεσήμανε ότι οραματίζεται μια Ευρωπαϊκή Ένωση που για πιθανές μελλοντικές νομισματικές κρίσεις να αντιμετωπίζει από μόνη της τα προβλήματα χωρίς να έχει ανάγκη το ΔΝΤ.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καραγκούνης επισήμανε την άνοδο των Ευρωσκεπτικιστών, ακροδεξιών αλλά και ακροαριστερών κομμάτων παντού στην Ευρώπη και εξέφρασε την άποψη ότι η ατζέντα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής όπως την ανεργία των νέων, τις επενδύσεις, τις νέες τεχνολογίες αλλά βέβαια και στο μεταναστευτικό και στην ασφάλεια του πολίτη. Στην ομιλία του επισήμανε την πτώση των σοσιαλιστικών κομμάτων ανά την Ευρώπη αλλά και τον αστάθμητο παράγοντα Ιταλία που μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την προσπάθεια δηλαδή να έρθει κοντά στους νέους και στα προβλήματά τους αλλά και την ικανότητα να ενεργοποιήσει τους «απρόθυμους» ψηφοφόρους ώστε να προσέλθουν στις κάλπες στις εκλογές που έρχονται.

Αισιοδοξία, φιλοδοξία αλλά και πολύ δουλειά για μια καλύτερη ενωμένη Ευρώπη που θα είναι δίπλα στον άνθρωπο είναι το μήνυμα που έρχεται από τις Βρυξέλλες.

Εγκρίθηκε από τον Χρ. Σπίρτζη η επέκταση της Διώρυγας Αμβρακίας


Πηγή