Ομόφωνο ψήφισμα από τους ιερείς της Μητρόπολης Πατρών κατά της συμφωνίας

Αρνητικό κατά της συμφωνίας ήταν το ψήφισμα των ιερέων της Μητρόπολης Πατρών.

Συγκεκριμένα στην ιερατική σύναξη των ιερέων της Μητρόπολης Πατρών που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, συζητήθηκε στο περιθώριο του κεντρικού θέματος που ήταν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος, η συμφωνία που ανακοινώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τον διαχωρισμό του κράτους και της εκκλησίας.

Οι ιερείς της Μητρόπολης Πατρών προχώρησαν σε ομόφωνο ψήφισμα κατά της συμφωνίας που προβλέπει την διαγραφή των κληρικών όλης της χώρας από την γενική αρχή πληρωμών και το μισθολόγιο του δημοσίου.

Στο ψήφισμα πέρα από την διαγραφή των κληρικών από το δημόσιο μισθολόγιο, γίνεται ιδιαίτερος λόγος για την αντίθεση των ιερέων στην προσπάθεια από την πολιτεία για την τροποποίηση του Συντάγματος και του άρθρου 3, προκειμένου η χώρα μας να χαρακτηριστεί ουδέτερο θρησκευτικό κράτος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μητροπολίτης Πατρών υπογράφει το σχετικό ψήφισμα και τάσσεται στο πλευρό των ιερέων. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, μιλώντας στους ιερείς κατά την διάρκεια της σύναξης, τόνισε ότι η συζήτηση που έγινε μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού, αλλά και τα σημεία που ανακοινώθηκαν, ήταν πρόταση συμφωνίας και όχι συμφωνία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αρχιεπίσκοπος κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι για το θέμα απαιτείται συζήτηση και επικύρωση υποχρεωτικά από την Ιεραρχία της Εκκλησίας, πριν φτάσουμε σε οποιαδήποτε απόφαση.

Το ψήφισμα των ιερέων της Μητρόπολης Πατρών θα παραδοθεί από τον κ.κ. Χρυσόστομο στην Ιεραρχία της Εκκλησίας που συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή για το θέμα, υπό την προεδρία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου.


Πηγή