Όσα ειπώθηκαν στην Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης


Με πολύ καλή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης.

Εξωστρεφές και κοντά στον επαγγελματία είναι το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης , όπου άφησε κατά γενική ομολογία πολύ θετικές εντυπώσεις σε περίπου 40 καταστηματάρχες που βρέθηκαν . Το ΔΣ ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις καθώς και όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου , ενώ έγινε επικοδομητικός διάλογος με όλους τους επαγγελματίες να εκφράζουν την άποψη τους. Γενικότερα αναφέρθηκαν τα εξής :

Ερωτηματολόγιο – Πάρκινγκ – Σχέδιο Β΄ φάση ανάπλασης Ιστορικού Κέντρου

Μία από τις πρώτες κινήσεις του νέο ΔΣ ήταν η ιεράρχηση των προβλημάτων. Για τον λόγο αυτό είχε μοιραστεί σε όλους του επαγγελματίες να συμπληρώσουν σχετικό ερωτηματολόγιο με το τι θεωρεί ο καθένας πιο σημαντικό πρόβλημα. Οι χώροι Στάθμευσης ήταν το κυρίαρχο πρόβλημα. Στη συνάντηση με το Δήμαρχο τα μέλη του συλλόγου δεν έλαβαν τις διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει σαφής πρόθεση να βρεθεί λύση στο ζήτημα. Ο ένας χώρος που χρησιμοποιείται ήδη είναι το ακίνητο του Θεοδωρειου Ιδρύματος, όπου όμως δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες . Όπως ενημέρωσε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Τάκης Κουνάβης , είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων (σχετικό θέμα) , με σκοπό εξεύρεση λύσης απόκτησης του ακινήτου από τον Δήμο με χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο, πρότζεκτ που δεν έτυχε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από τη Δημοτική Αρχή.

Ένας δεύτερος χώρος είναι το οικόπεδο Ραστή , εκεί που γίνεται μέρος της Λαικής Αγοράς. Ο χώρος αυτός ανήκει ήδη στο δήμο , είναι καλυμμένος με σκουπίδια και κάποια εγκαταλελλημένα αυτοκίνητα , όμως μπορεί να διαμορφωθεί κατά κοινή ομολογία και με ελάχιστο κόστος σε χώρο στάθμευσης.

Επίσης εν αναμονή είναι και η παρουσίαση της Β φάσης ανάπλασης του ιστορικού κέντρου , όπου ο δήμαρχος δεσμεύτηκε στο ΔΣ ότι θα γίνει παρουσίαση από συνεργάτη του. Αν και θεωρητικά το η Β φάση ανάπλασης είναι σε διαβούλευση , ακόμη δεν έχει καλεστεί κάποιος από το ΔΣ και εκφράστηκε η ανησυχία πως ίσως όλοι βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων και ειλημμένων εκ των προτέρων αποφάσεων.

Καθαριότητα και Σκουπίδια

Η καθαριότητα και τα σκουπίδια σ όλο το εμπορικό κέντρο ήταν το δεύτερο κυρίαρχο θέμα σύμφωνα τους επαγγελματίες. Αναφέρθηκαν παραδείγματα , όπου ακόμη και κατά το άνοιγμα το επιχειρήσεων το πρωί υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια και κάδοι αμάζευτοι. Επίσης αναφέρθηκε ότι παρά το γεγονός οι κάδοι είναι χωροθετημένοι βάση της μελέτης ανάπλασης, αρκετοί λείπουν ή δεν βρίσκονται στη σωστή θέση.

Χριστουγεννιάτικο χωριό

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε από τον Δήμο για την τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου χωριού στην Πλ. Παπαγιαννοπούλου. Η δράση πραγματοποιήθηκε πέρυσι αλλά δεν είχε επιτυχία . Όσοι έλαβαν επαγγελματίες έλαβαν μέρος δεν έλαβαν ανταποδοτικότητα από τη δράση , καθώς δεν υπήρχε οργάνωση , τα περισσότερα περίπτερα ήταν συνεχώς κλειστά . Παρόλα αυτά ο Δήμος θα προχωρήσει στην υλοποίηση της δράσης καθώς ήδη έχουν ενοικιαστεί τα σπιτάκια , με το ποσό της δαπάνης να ανέρχεται στα 11.000 ευρώ , όπως αναφέρθηκε.

Δράση ΨΩΝΙΖΩ – ΚΕΡΔΙΖΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ

Ενημέρωση έγινε και γα τη δράση ΨΩΝΙΖΩ – ΚΕΡΔΙΖΩ – ΣΤΗΡΙΖΩ. Στόχος είναι η επιβράβευση των καταναλωτών που θα επισκεφτούν την πόλη μας και θα κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα .Η επιβράβευση θα γίνει με δώρα που θα προσφερθούν σε αυτούς μετά από κλήρωση. Δόθηκε οδηγία να στολιστούν από τώρα τα καταστήματα και φροντίζουμε να είναι καθαρά εσωτερικά & εξωτερικά.

Επικοινωνία με μέλη

Ενημερώθηκαν τα μέλη πως γίνεται εκ νέου καταγραφή όλων των μελών για την επικαιροποίηση του Μητρώου. Παράλληλα έγινε παρότρυνση να υπάρχει επικοινωνία με το σύλλογο και να αναφέρονται όλα τα θέματα που προκύπτουν.

Ταμειακά διαθέσιμα

Στο τέλος της γενικής συνέλευσης έγινε αναφορά από τα μέλη ώστε να γίνει ενημέρωση για τα ταμειακά διαθέσιμα του Συλλόγου , κάτι που είχε ζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του 2016 από το προηγούμενο ΔΣ και δεν είχε γίνει πράξη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως από το απερχόμενο ΔΣ παρέστη μόνο η Παυλίνα Ανδρικοπούλου.


Πηγή