Παρέμβαση ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ : «Πραγματική Οικονομική διευκόλυνση , για να ανταποκριθούν οι Ζακυνθιν […]

Μετά την σεισμικής δόνηση που έπληξε το νησί της Ζακύνθου το πρωί της Παρασκευή στις 26-10-2018 και την κινητοποίηση των συλλόγων και των φορέων του νησιού μας, προσπαθήσαμε να θέσουμε στην κυβέρνηση τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αγορά , καθώς και τις παρενέργειες που υπέστη η αγορά από τον σεισμό και τα προβλήματα που δημιουργούνται έως σήμερα που συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε :

  • Οικονομική διευκόλυνση , έτσι ώστε να μπορέσει η εμπορικός κόσμος του νησιού μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις φορολογικές και ασφαλιστικές.
  • Σας ζητήσαμε όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις πριν την 30/09/2018 και για τον χρόνο της αναστολής να μην υπολογίζονται προσαυξήσεις.
  • Καθώς και την κατάργηση της απόφαση του Ε.Φ.Κ.Α Δ.ΕΙΣΦ.Μ/586/1343765-09/11/2018 για τους δικαιούχους των μέτρων ανακούφισης και διευκόλυνσης των πληγέντων από τον σεισμό επαγγελματιών και εργοδοτών του Ν. Ζακύνθου. Όπου εντάσσονται όσοι αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τον σεισμό , καθώς και αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές.

Στο αρχικό Δελτίο τύπου του υπουργείου δεν υπήρχε τέτοια αναφορά. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν βοηθά την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο και δεν δίνη λύση στους εμπόρους και εργοδότες του νησιού μας. Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ


Πηγή