Παρουσιάστηκαν οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΠΕ στην Κεφαλονιά (εικόνες)

Δόθηκε πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία και φορείς – Αναλυτικά τα "δώρα" της ΕΛΠΕ στο νησί

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια), παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, το πρόγραμμα δράσεων Εταιρική Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά την Κεφαλονιά, με βασικούς πυλώνες τη νέα γενιά, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής – Ελευθερία Κουλουριώτου

Η παρουσίαση των ενεργειών στην ευρύτερη περιοχή των Ιονίων Νήσων, έγινε από τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ρομπέρτο Καραχάννα, τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου κ. Γιάννη Κορωναίο, την διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κα Ράνια Σουλάκη, την επικεφαλής της Διεύθυνσης Καυσίμων και Λιπαντικών κα Μαρία Μοσχοπούλου.
Στο Πάνελ βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης και αρχικά ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Διονύσης Στανίτσας.

Διαμαρτυρία από ΕΛΜΕΚΙ και Τραβέρσο

Πριν της έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ Δημήτρης Μαντζουράτος μαζί με μέλη του συλλόγου, το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο και άλλους φορείς, προέβησαν σε διαμαρτυρία και εμφανίστηκαν αντίθετοι στην εκδήλωση τονίζοντας πως μοναδικό σκοπό έχει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το θέμα της εξόρυξης του Πετρελαίου στο Ιόνιο.

Ο κ. Γαλιατσάτος, στον χαιρετισμό του τόνισε πως «Η έρευνα που γίνεται για τον εντοπισμό ενεργών η μη ρηγμάτων, αλλά και η δημιουργία περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου, ήταν από τους βασικούς λόγους που ως Περιφέρεια διαπιστώσαμε πως έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις για την προστασία του Περιβάλλοντος με τα ΕΛ.ΠΕ. Για εμάς ως περιφέρεια η προστασία του περιβάλλοντος της οικονομίας και της ζωής θα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο».

«Ήρθαμε στο νησί για να προσφέρουμε, χωρίς καμία σκοπιμότητα…»

Από την πλευρά του ο κ. Καραχάννας τόνισε πως: «Η παρουσία μας εδώ έχει τον χαρακτήρα της στήριξης και δεν έχει καμία σχέση με τα τριάκοντα αργύρια που ακούστηκε εδώ μέσα. Είναι ασέβεια η αμφισβήτηση της δημοκρατίας και κάποιοι που αναφέρθηκαν για ιθαγενείς να κοιτάξουν μέσα τους ποιοι είναι οι Ιθαγενείς. Ήρθαμε να δώσουμε πετρέλαιο θέρμανσης και αυτό ήταν το ευχαριστώ… Ήρθαμε στο νησί για να προσφέρουμε χωρίς καμία σκοπιμότητα».

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία και άλλες παροχές και εξοπλισμός για εργαστήρια

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε ότι σε οκτώ Γυμνάσια θα παρασχεθεί εξοπλισμός για Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών. Τα γυμνάσια αυτά είναι: «1ο, 2ο, 3ο Αργοστολίου, Βαλλιάνειο Κεραμειών, Μεσοβουνίων, Πάστρας, Σάμης και Πετρίτσειο Ληξουρίου.

Παράλληλα, δόθηκε πετρέλαιο θέρμανσης, συνολικά 18.000 λίτρα, σε 9 σχολικές μονάδες της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Αυτές είναι: Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμειών, Γυμνάσιο Σάμης, Γυμνάσιο Πάστρας, Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων, Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου, Γυμνάσιο Ιθάκης, Ειδικό Σχολείο Φαρακλάτων, Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Κεφαλονιάς και ΕΠΑΛ Ληξουρίου.

Εν συνεχεία, ανακοινώθηκε ο ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός στα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης και άλλες παροχές όπως η υλοποίηση του προγράμματος «Η Ενέργεια για τη Ζωή Ταξιδεύει», την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου στην περιοχή του ΦΑΡΑΩ, την υλοποίηση εκπαιδευτικών εργαστηρίων…

DSC 0153DSC 0154DSC 0156DSC 0159DSC 0160DSC 0162DSC 0164DSC 0167DSC 0169DSC 0170DSC 0171DSC 0173DSC 0174DSC 0178DSC 0179DSC 0180DSC 0182DSC 0184DSC 0188DSC 0191


Πηγή