Πάτρα: Αναβολή ζήτησαν και πήραν οι 20 πρώτοι κληθέντες στην υπόθεση της Αχαϊκής

Ξεκίνησαν την Τετάρτη οι απολογίες των εμπλεκομένων για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας, όπως είχε γράψει το patrasevents.gr.

Από τα δικαστήρια πέρασαν για αρχή τα 20 πρώτα ονόματα που κλήθηκαν από την Γ' Ανακρίτρια, οι περισσότεροι άτομα με έντονη επιχειρηματική δράση στην Πάτρα.

Οι 20 Πατρινοί που προσήλθαν ενώπιον της Ανακρίτριας ζήτησαν και πήραν αναβολή ώστε να ετοιμάζει την απολογία τους. Από την Δευτέρα θα κληθούν τα στελέχη της διοίκησης της πρώην Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας που και αυτοί αναμένεται να ζητήσουν αναβολή.

Οι υπόλοιποι που εμπλέκονται στην υπόθεση (65 συνολικά είναι τα άτομα που κατηγορούνται) θα κληθούν από τις 4 Δεκεμβρίου και μετά, οπότε θα αρχίσουν οι απολογίες και θα εξετάζονται ο καθένας ξεχωριστά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια μετά από τρεις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι μεριδιούχοι της πρώην Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, μέσω του συλλόγου που είχαν ιδρύσει για την δικαίωση τους.

Η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα έκλεισε μέσα σε μία νύχτα πριν από εφτά χρόνια, με αποτέλεσμα να χάσουν τα λεφτά τους χιλιάδες μεριδιούχοι που είχαν γίνει μέλη της Τράπεζας, σε μία προσπάθεια που είχε γίνει τότε για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της Πάτρας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδος, με μπροστάρηδες την οικονομική ελίτ της περιοχής.


Πηγή