Πάτρα: Φοβούνται οι επαγγελματίες εστίασης τις προθέσεις της Κτηματικής

Ανάστατοι είναι οι καταστηματάρχες της εστίασης και κυρίως οι επαγγελματίες εκείνοι που δραστηριοποιούνται σε παραθαλάσσιες περιοχές, έξω από το κέντρο της Πάτρας, μετά την πληροφορία που θέλει την Κτηματική Υπηρεσία να έχει ζητήσει με έγγραφό της, την παύση της κυκλοφορίας στο δρόμο της οδού Ποσειδώνος, στην παραλιακή του Ρίου.

Η απαίτηση αυτή, αν περάσει ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για παρόμοιες απαγορεύσεις παραθαλάσσιους δρόμους όπου οι επαγγελματίες έχουν τα καταστήματά τους.

Πρόκειται για ένα σενάριο που λέει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία με βάση το μοντέλο της Ποσειδώνος και το πώς θα εξελιχθεί αυτό, πρόκειται να αποφασίσει ως προς το χαρακτηρισμό παραθαλάσσιων περιοχών.

Με βάση αυτό, ανοίγονται ζητήματα και για άλλες περιοχές όπως το Μονοδένδρι, ο Καστελόκαμπος, ο Άγιος Βασίλειος, ο Ψαθόπουργος, η Ροδινή και τόσες ακόμα περιοχές έξω από την Πάτρα, όπου δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης και καφέ.

Καταστήματα που εφόσον η Κτηματική καταφέρει και πετύχει το σκοπό της, χαρακτηρίζοντας τους παραλιακούς αυτούς δρόμους, παραθαλάσσιες περιοχές, θα αναγκαστούν να κλείσουν. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα χαθούν.

Ήδη οι επαγγελματίες, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ζητήσει νομικές συμβουλές για το θέμα από δικηγόρους τους, κατά πόσο δηλαδή μπορεί να στέκει νομικά η απαίτηση αυτή, ενώ είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για το θέμα της Ποσειδώνος.

Παράλληλα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν σε νέες συναντήσεις με φορείς, αλλά και αιρετούς της περιοχής, ανοίγοντας έναν κύκλο επαφών για το θέμα, έτσι ώστε να γνωρίζουν που βαδίζουν και τι γίνεται, προκειμένου να είναι σε θέση να δείξουν ετοιμότητα και να αντιδράσουν, εφόσον χρειαστεί.


Πηγή