Πάτρα: Οι 8μηνίτες του Δήμου επανήλθαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Νέα κινητοποίηση – ΦΩΤΟ

Παρουσία αστυνομικής δύναμης, οι 8μηνίτες επέστρεψαν σήμερα -από τις 10.00 το πρωί- στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου.

Οι 8μηνίτες του δήμου της Πάτρας, συνεδρίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο εργατικό κέντρο της πόλης ώστε να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Αυτό που αποφάσισαν ήταν να επιστρέψουν στις καταλήψεις και ειδικότερα, στο κτίριο της αποκεντρωμένης.

Εξάλλου οι συμβασιούχοι του δήμου πέρασαν και το βράδυ της Δευτέρας έξω από την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στο πλαίσιο της διήμερης κατάληψης και σχετικής διαμαρτυρίας που έκαναν.

Η εκτελεστική επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε συνάντηση με τους Υπουργούς Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και επίσης Εσωτερικών, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση αντίστοιχα, ωστόσο σε πρώτη φάση δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, ούτε υπήρξε κάποια δέσμευση περαν της σύσκεψης το επόμενο διάστημα για το θέμα, στο υπουργείο εργασίας.

Αυτό που ζητούν οι συμβασιούχοι του δήμου, είναι η ανανέωση των συμβάσεών τους που λήγουν και επισης ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    29 Νοεμβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία